Bohemia overtar Operation Flashpoint

Originalspillet er tilbake i utviklernes eie, og endrer navn.

Operation Flashpoint: Cold War Crisis var et banebrytende spill da det kom ut i 2001, og ble en stor suksess både for utgiver Codemasters og utvikler Bohemia Interactive.

I årene som fulgte ble det problemer mellom utgiver og utvikler. Bohemia tok med seg konseptet og laget ArmA-serien, mens Codemasters tok med seg navnet og laget noen oppfølgere.

Nå har Bohemia kjøpt tilbake rettighetene til det første Operation Flashpoint-spillet. Samtidig har de endret navn på spillet; fra nå av skal det hete Arma: Cold War Assault.

Bohemia planlegger å legge spillet ut for salg på diverse nettbutikker. Ieiere av originalspillet skal imidlertid få lov til å laste det ned gratis.

Den nye versjonen inkluderer Resistance-utvidelsen, som ut i 2002.

Oper ... kremt, Arma 2: Cold War Assault.

– Etter alle disse årene synes vi det er storartet å kunne forene våre militærsimulatorer under Arma-merkevaren. Dette vil ikke bare unngå potensiell forvirring hos brukere og det brede spillpublikum, men det vil også sikre at det som nå er et klassisk PC-spill vil være tilgjengelig i mange år, da det ikke lenger kunne selges med sitt originale navn, sier Bohemia-sjef Marek Spanel.

Muligens refererer han til at spillet ble trukket for salg hos Good Old Games etter uenigheter mellom Codemasters og Bohemia Interactive om hvem som hadde rettighetene til å selge spillet. Det er ukjent om Good Old Games er en av nettbutikkene som får selge Arma: Cold War Assault.

Bohemia Interactive lanserte forøvrig sin mye omtalte gratisversjon av ArmA II i går. Den heter Arma 2: Free (og du er ikke den eneste som skulle ønske at de klarte å bestemme seg for om den siste a-en i navnet skal være stor eller ikke).

Du kan laste Arma 2: Free ned fra det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden