ArmA 3-utviklere arrestert i Hellas

Drev research for spill, kan få 20 års fengsel for spionasje.

To ansatte fra den tsjekkiske utvikleren Bohemia Interactive har blitt arrestert og siktet for spionasje i Hellas, melder PC Gamer. De to utviklerne ble anholdt da de tok bilder av en militærinstallasjon på den greske øya Lemnos. Politiet skal ha funnet video og bilder av flere militære installasjoner i de to utviklernes eie.

Lemnos er øya miljøet i det kommende spillet ArmA 3 er basert på, og de to utviklerne, som er 28 og 33 år, skal ha vært der for å drive research for spillet. Hvis de blir funnet skyldige i retten kan de få opp til 20 år i fengsel.

Rekognosering er nødvendig.

Bohemia Interactives sjef, Marek Spanel, har bekreftet at hendelsen har funnet sted, men vil ikke si noe mer om det som har skjedd:

– Dette er sant. Vi ønsker ikke mer diskusjon rundt dette emnet på forumet vårt, i alle fall ikke før vi har fått flere spesifikke detaljer om saken.

ArmA 3 er et taktisk krigsspill som skal skilte med svært høy realisme. Spillet foregår på 2030-tallet, hvor østlige styrker under ledelse av Iran har invadert deler av Europa. Du spiller en amerikansk NATO-soldat utstasjonært på de greske øyene. Historien skal gi deg muligheten til å ta en rekke valg, og handlingene dine påvirker spillets slutt. Det vil ha en åpnere, sandkassepreget struktur, og inneholde en rekke ulike kjøretøy.

Spillets versjon av Lemnos er på hele 270 km², og skal være en realistisk gjengivelse av virkelighetens øy. Derfor må utviklerne gjøre mye research på stedet.

Les også: – Trodde filmsnutt fra ArmA II var ekte film
Les også: ArmA 3 er annonsert

Siste fra forsiden