Anmeldelse

Ashen

Et nytt og utvilsomt mye tryggere alternativ til å bære en håndpistol i bukselommen er Ashen - noe så sjeldent som et førstepersons-skytespill til N-Gage. Evner spillet faktisk å underholde, eller er Ashen kun et mislykket forsøk på å skape N-Gage-konsollens første skikkelige FPS-spill?

Side 1
Side 2

Førstepersons-skytespill har en tendens til å egne seg best på PC, men det finnes heldigvis noen spill innenfor denne sjangeren som gjør seg godt på andre plattformer også. N-Gage-konsollen har frem til nå vært en spillkonsoll nærmest blottet for denne typen spill - om vi ser bort i fra den begredelige N-Gage-versjonen av Red Faction, som kom for en tid tilbake. Spørsmålet er derfor om N-Gage-konsollen nå endelig har fått sitt første skikkelige FPS-spill, eller om dette bare er nok et bevis på at denne spillsjangeren ikke egner seg på håndholdt konsoll.

En gal, gal verden I Ashen trer du inn i rollen som Jacob Ward - en helt normal mann med en ikke helt normal søster. Jacobs søster har nemlig et lidenskapelig forhold til en mytisk by kalt Magabir, og denne byen har hun i mange år lett etter. Nå viser det seg at hun ved hjelp av forskervenner har klart å bygge et apparat for å mane frem byen - som befinner seg i en parallell dimensjon. Men Magabir er slettes ikke noe idyllisk sted, og den skumle, mytiske byen begynner sakte men sikkert å ta over den koselige byen Seven River City - som befinner seg i den virkelige verden. Som Jacob blir du derfor nødt til å rydde opp i din søsters forferdelige rot, og det hele tar form som et overraskende underholdende og heseblesende, gotisk-inspirert actionspill.

Magabir inneholder nemlig mye mer enn dystre og mørke middelalderbygninger. Skumle demoner og andre forferdelige skapninger preger bybildet, og som Jacob blir du derfor nødt til å ta med deg alt du kan finne av brukbare skytevåpen for å kunne forsvare deg mot fiender som lurer. I tillegg til alle de synlige farene finnes det også usynlige monstre, som kun kan sees ved hjelp av såkalte "spøkelsesbriller" du får tilgang til helt i starten av spillet. Som et supplement til monsterslaktingen inneholder spillet også en del små og relativt enkle pusleoppgaver - slik som å trykke på brytere for å slå av maskiner. Det overordnede målet i spillet er logisk nok å få ødelagt prosessen som virkeliggjør byen Magabir, slik at Seven River City igjen kan bli en normal, liten by.

Ashen byr på en solid spillbarhet, og til å være et håndholdt FPS-spill har det et meget velfungerende kontrollsystem som man lett kjenner seg komfortabel med. Spillet reagerer meget godt på tastetrykkene, slik at fraværet av mus og tastatur ikke blir så tungt som det fort kan bli med andre, lignende spill til konsoll. Fiendens kunstige intelligens er brukbar, selv om det enkelte ganger hender at datastyrte fiender kan "låse" seg fast i vegger, trapper og lignende.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden