Assassin's Creed-eposet har en slutt

Men det gjenstår å se når vi får oppleve den.

Assassin's Creed-serien har utviklet seg til å bli en av de viktigste og mest populære merkevarene i spillindustrien. Det hele begynte i 2007, da vi ble med snikmorderen Altaïr på eventyr i korsfarernes tidsalder. Et av spillets mer vågale elementer var imidlertid at det også handlet om en moderne mann ved navn Desmond – en av Altaïrs etterkommere. I spillene som har fulgt har vi stiftet bekjentskap med en rekke nye helter og tidsepoker, samtidig som de moderne elementene har knyttet det hele sammen.

Sjefen hos det franske spillselskapet Ubisoft, Yves Guillemot, har gjort det klart at de selskapet fortsette å gi ut et nytt storspill i Assassin's Creed-serien hvert år, men det betyr visstnok ikke at serien vil vare evig. Dette forteller Ashraf Ismail, som leder utviklingen av det kommende Assassin's Creed IV, til nettstedet Eurogamer:

– Vi har flere utviklerteam, og så har vi merkevareteamet som sitter på toppen og består av forfattere og designere som jobber med seriens overordnede handling. Så, det er en overordnet handling, og hvert nye spill har sin plass innenfor denne. Vi har en idé om hvor det hele vil slutte, og hvordan. Men Yves har annonsert at vi skal gi ut et spill hvert år. Så avhengig av settingen, hva spillmiljøet vil ha, og så videre, har vi gitt oss selv plass til å putte mer inn i denne handlingen. Men den har en slutt.

Forhåpentligvis blir ikke spillet fullt av folk som sier «Arrr!» hele tiden.

Kan introdusere nye elementer tidligere enn før

Selv om vi får et nytt Assassin's Creed-spill hvert år, bruker de individuelle utviklerne minst to år på å skape hvert spill. Dette kan de gjøre fordi Ubisoft, på samme måte som Activision og deres Call of Duty-serie, har flere separate studioer som jobber med Assassin's Creed. Ifølge Ismail har dette også den fordelen at de på et tidligere tidspunkt kan legge inn hint om hva som skal skje senere i serien. Når Assassin's Creed IV kommer til høsten har tross alt oppfølgeren vært under utvikling i minst ett år allerede, så utviklerne har en klar idé om hvordan historien utvikler seg videre.

I det kommende Assassin's Creed IV tas vi med til sjørøvertiden og Karibien. Marius Kjørmo tok en titt på spillet under årets E3-messe, og da fikk han store forhåpninger til sjørøverkonseptet:

– Jo mer vi får se av Assassin’s Creed IV, jo mer håper jeg at de rendyrker piratopplevelsen. Jeg føler meg etter hvert litt mettet på den opplevelsen som de tidligere spillene i serien har levert. Piratkonseptet med muligheten for å reise fritt rundt å plyndre er det er mye underholdning å hente i, skrev han blant annet.

Les også vår anmeldelse av Assassin's Creed III.

Siste fra forsiden