Assassin's Creed III bruser med fjærene

Connor viser seg fram på E3, både til lands og til vanns.

Under Ubisofts pressekonferanse natt til tirsdag kunne selskapet vise fram gameplay fra det kommende storspillet Assassin’s Creed III. Gjennom presentasjonen fikk vi en solid smakebit på hvordan spillet ser ut, fungerer i praksis og ikke minst spilles.

I Assassin’s Creed III får vi kontroll over indianeren Connor Kenway, som tar over snikmorder-stafettpinnen der Ezio Auditore slapp den. Framvisningen åpner med at vi ser Connor løpe gjennom de snødekte amerikanske omgivelsene på jakt etter hjort.

Borgerkrig året rundt

Regn er bare en av de mange variablene i Assassin's Creed III

Etter en kort sekvens hvor Connor hopper omkring i tretoppene og sniker seg gjennom høyt gress, drar han fram buen og feller sitt bytte. Det er dog flere om beinet, og når en ulveflokk angriper er ikke Connor var for å dra fram tyngre skyts, som raskt gjør slutt på striden.

Dette er et av utallige småoppdrag man hele tiden får tildelt i spillet – senere under framvisningen får Connor blant annet et nytt oppdrag fra en kjøpmann i den lokale leiren som Ubisofts representant velger å ignorere. Etter en kort samtale med en kontakt innenfor lojalisthæren, setter Connor ut for å drepe en tempelridder.

Det som følger er et typisk oppdrag i Assassin’s Creed-serien – infiltrer en festning, drep en person og snik deg ut igjen. Det som dog fanger min oppmerksomhet er bruken av snø i spillet. Det er svært spesielt og fascinerende å se hvordan Connor reagerer på ulike typer snø, som for eksempel når han kaver seg gjennom den dype snøen på vei mot festningen.

Videre viste Ubisoft frem en sniktitt som lover implementering av flere årstider, dynamisk vær og flere ulike miljøer. I tillegg til de skogområdene vi fikk se finnes det store nybyggerbyer og enda større slagmarker å utforske.

Og som om ikke dette var nok stilte Ubisoft også opp på Sonys pressekonferanse senere på kvelden. Her kunne de avsløre et helt nytt konsept i Assassin’s Creed-franchisen, nemlig sjøfart.

Scenen som ble vist fant sted i Det Karibiske Hav, hvor Connor tar kontroll over et klassisk flåteskip når en storm plutselig bryter løs og to fiendeskip går til angrep. I denne sekvensen må man kontrollere både skipet, dets kanoner og værforholdene. Det kan bli spennende å se hvordan Ubisoft videreutvikler dette konseptet, og hvordan det henger sammen med Connors involvering i borgerkrigen ellers.

Assassin’s Creed III kommer i salg for Playstation 3, Xbox 360 og PC, den 31. oktober.

Les også: Til New Orleans i nytt Assassin's Creed
Les også: Anmeldelse: Assassin's Creed: Revelations

Siste fra forsiden