Assassin's Creed Unity - review bombing

Assassin's Creed Unity fikk haugevis av positive anmeldelser – nå er Steam usikker på om det er «review bombing» eller ikke

Ubisoft

For litt siden meldte Gamer.no at Ubisoft valgte å gi bort Assassin's Creed Unity i en begrenset periode for å hedre den brann-rammede Notre-Dame-katedralen, og for å oppfordre spillerne til å donere til restaurasjonsarbeidet.

Kanskje ikke helt uventet ble gesten godt mottatt av publikum, som har svart med å «bombe» Assassin's Creed Unity med positive anmeldelser på Steam. Dette har arig nok gitt Valve hodebry.

I et blogginnlegg debatterer Valve nemlig hvorvidt de skal anse bølgen av positive anmeldelser som såkalt «review bombing», og dermed utestenge dem fra anmeldelsesresultatet på Steam.

Tidligere i år kunngjorde Valve sine intensjoner om å komme «review bombing» til livs gjennom å identifisere tilfeller hvor et høyt antall anmeldelser, som ikke er relevante for selve spillopplevelsen, legges ut på kort tid i den hensikt å påvirke poengsummen til et spill i negativ retning.

Hva med positiv bombing?

Ubisoft

Valve sa den gang at også positiv bombing er en mulighet. Med Assassin's Creed Unity har denne problemstillingen altså blitt aktuell, og selskapet innrømmer at svaret ikke er åpenbart.

Hvis de positive anmeldelsene kommer som et resultat av Notre-Dame-hedringen og det faktum at spillet var gratis, kan dette nemlig anses som «irrelevante» grunner til positive anmeldelser.

– Noen anmeldelser henviser til Notre-Dame eller at spillet ble gitt bort gratis, men de fleste ser bare ut som vanlige anmeldelser fra nye spillere, eller en spiller som har kommet tilbake til et produkt de kjøpte for en stund siden, skrive Valve og peker på at Ubisoft har gitt ut store oppdateringer til Unity som kan ha bidratt til gode anmeldelser.

– Så vi er ikke helt sikre på hva vi bør gjøre her. Det ser ikke ut til å være et anmeldelsesbombardement på den måten som vi tidligere har definert dem, men det er kanskje bare fordi definisjonen er feil, skrive Valve videre.

Ifølge Valve kommer de ikke til å foreta seg noe for øyeblikket, og selskapet hører gjerne fra brukere som har egne synspunkter på saken.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Assassin's Creed Unity »

Siste fra forsiden