Assassin's Creed Unity - Notre-Dame

Gir bort Assassin's Creed Unity på PC for å hedre Notre-Dame

Ubisoft inviterer spillere til å utforske kirken i digital form.

Ubisoft

Mennesker over hele verden fulgte forskrekket med da Notre-Dame sto i full brann mandag kveld. Mens kirkebygget til slutt ble reddet vil restaureringen bli både dyr og tidkrevende, og hele uken har mange stilt opp for å støtte arbeidet.

Notre-Dame-kirken (i bakgrunnen) ble nøye studert av Ubisoft under arbeidet med Assassin's Creed Unity.
Ubisoft

Blant dem er Ubisoft, som ikke bare er basert i Frankrike, men som også knyttet et tett bånd til Notre-Dame under arbeidet med Assassin's Creed Unity – som er satt i Paris. Onsdag kunngjorde utvikleren en donasjon på nesten fem millioner kroner til arbeidet, og oppfordret samtidig til at så mange som mulig skal gi det de kan.

Teamet uttrykte også et ønske om å la folk få utforske den berømte kirken. Med det som mål har Ubisoft valgt å gi bort Assassin's Creed Unity helt gratis på PC.

– Spill kan gjøre det mulig for oss å utforske steder på måter vi aldri hadde trodd var mulig. Med denne lille gesten, håper vi å gi alle en mulighet til å sette pris på vår hyllest til dette storslåtte bygget, forteller Ubisoft.

Alle som vil kan nå besøke Ubisofts nettsider eller logge seg inn i Uplay for å sikre seg et eksemplar av Assassin's Creed Unity. Så snart det er lagt til i spillbiblioteket ditt kan du beholde det for all fremtid. Tilbudet varer ut 24. april.

Kan potensielt tilby ytterligere hjelp

Foruten pengegaven og gratisspillet har det vært snakk om at Ubisoft kanskje kan hjelpe restaureringsarbeidet på andre måter. Under utviklingen av Assassin's Creed Unity laget utvikleren et svært detaljert digitalt bilde av hver eneste krik og krok i Notre-Dame.

Flere har spekulert i at dette bildet kan brukes når kirken skal bygges opp igjen, men så langt har det ikke kommet noen offisiell bekreftelse på at dette blir tilfellet. Tidligere Ubisoft-regissør og Assassin's Creed 3-sjef Alex Hutchinson hevder imidlertid at utvikleren skal være i samtaler med franske myndigheter.

Vi likte Assassin's Creed Unity svært godt.
Les anmeldelsen vår her »

Siste fra forsiden