Astrobase Command lar deg bygge tredimensjonale rombaser

Inspirert av syttitallets science fiction.

Double Fine er ikke de eneste som synes det virker spennende å lage romstasjoner. Kanadiske Jellyfish Games liker også konseptet, og jobber med et spill som heter Astrobase Command. Her må du bygge opp en romstasjon fra bunnen av, og sørge for at innbyggerne ikke tar livet av hverandre underveis.

Syttitallsinspirert presentasjon

Spillet foregår i en fremtid inspirert av syttitallets science fiction, og kombinerer basebygging i tre dimensjoner med rollespillelementer og datagenerert innhold. I tillegg får du full frihet til å spille som du vil, men utviklerne påpeker at alle valgene du tar får dynamiske konsekvenser. Et sentralt element her er at figurene i spillet alle har egne personligheter som vil være med å drive spillet videre.

Bilde fra en prototypeversjon.

Spillet vil også ha kamp, og det blir mulig å ta direkte kontroll over troppene dine. Men noen av kamphandlingene vil ifølge utviklerne være så omfattende at du må ha offiserer til å hjelpe deg. Da gir du dem generelle ordre, og de vil forsøke å ta seg av detaljene.

Utviklerne av Astrobase Command har, som mange andre uavhengige spillskapere, valgt å søke økonomisk støtte for spillet sitt på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. Der ber de brukerne om litt i overkant av 800 000 kroner, som skal brukes til å finansiere de ni neste månedene med utvikling og sikre at de får ansatt en person som kan være hovedansvarlig for grafikken.

Basebyggingspill har fått et veldig oppsving de siste årene. Lenge var Firefly-spillet Space Colony et av få spill i sjangeren, men nå kan vi se frem til spill som det Dwarf Fortress-inspirerte Rimworld og Dungeon Keeper-aktige Maia. Et litt mer jordnært prosjekt er Introversions fengselssimulator Prison Architect.

Siste fra forsiden