NFI - spillstøtte

Åtte norske spill får 21,6 millioner kroner i tilskudd

Nyeste runde med støtte fra NFI inkluderer 8 millioner til Earthlock 2.

Jagex Ltd

Norsk filminstitutt har kunngjort en ny runde med tildelinger til norsk spillutvikling – den andre for året. Denne gangen har åtte spill fått støtte, med 21,6 millioner kroner utdelt totalt. Det er den største samlede tildelingen for spill, påpeker instituttet.

Den største summen, 8 millioner kroner, går til Snowcastle Games for spillet Earthlock 2. Åpen verden-rollespillet har dermed fått totalt 15,9 millioner fra NFI, i det Kaja Hench Dyrlie – seksjonsleder for dataspill på Norsk filminstitutt – kaller en spillpolitisk strategi med å gi store tilskudd til store spillprosjekter.

– NFI har gjennom tidligere tilskudd gitt oss mulighet til å hente inn flere investeringer og signere avtale med utgiver. Med denne tildelingen har vi fått den siste brikken i finansieringspuslespillet. Vi setter stor pris på at NFI fortsatt støtter oss og vår visjon, uttalte Earthlock 2-produsent Marianne Lerdahl i en pressemelding.

Ships at Sea skal etter planen lanseres til neste år.
Misc Games

3,7 millioner kroner går til Mørkredd-studioet Hyper Games og deres eventyr Vinterens varme. Misc Games – kjent for Fishing: Barents Sea og Fishing: North Atlantic – får med seg 3 millioner for sitt nyeste fiskespill, kalt Ships at Sea.

Riddlebit tildeles 2 millioner for Setback, en ikkevoldelig vri på skytespillsjangeren der man ikke dreper motstandere, men sender dem tilbake i tid og rom.

Prosjekt Corp er det neste spillet fra Carbonara Games, et nyåpnet studio fra utviklere som har jobbet med Death's Door, Among the Sleep og Mosaic. Spillet får 1,7 millioner kroner, for det som skal bli en kombinert thriller og gårdssimulator.

Utvikler Billionworlds får med seg 1,2 millioner for utvikling av Yield! Fall of Rome. Dette er et strategispill satt til nedgangstiden for Romerriket.

Til slutt for denne gang er Snow Leaf Studios og Qvisten Animation, som får henholdsvis 1,05 millioner og 950 000 kroner. Snow Leaf for sitt familievennlige roguelite-spill Brew, og Qvisten for KuToppen - Gårdsdetektivene, et gåtespill myntet på barn.

Fem av de åtte spillene er debutprosjekter for sine respektive studioer. Hench Dyrlie forteller at det er gledelig å se et voksende antall nye aktører dukke opp.

LES OGSÅ: Sigmund skiftet karriere og fant ny lidenskap »

Siste fra forsiden