Atter en Donkey-konge

Steve Wiebe gjenerobrer Donkey Kong-tronen.

I spilldokumentaren The King of Kong: A Fistful of Quarters fra 2007 kunne man følge algebralærer og tidligere Boeing-ingeniør Steve Wiebes kamp om Donkey Kong-tronen mot sausmagnaten Billy Mitchell.

I 2006 ble Wieber den andre personen i verden til å oppnå over en million poeng i arkadespillet Donkey Kong. I 2007 ble rekorden godkjent av Twin Galaxies, en organisasjon som samler og verifiserer verdensrekorder i ulike arkadespill.

Måneder senere hadde Mitchell nok en gang satt ny verdensrekord, men i mars 2010 måtte de begge se seg slått av Hank Chien, en plastisk kirurg fra New York.

Chien skulle få beholde verdensmestertittelen i fire måneder før Mitchell igjen tok over tronen med den skyhøye poengsummen 1 062 800.

Runddansen ser aldri ut til å ta slutt, og Wiebe har ved flere anledninger forsøkt å gjenvinne tittelen. Som lærer fikk han lite tid til å øve, men da skolen stengte for sommeren gikk han inn for å prøve på ny.

I begynnelsen av juli fikk han en virusinfeksjon som påvirket synet og balansen, og det så dårlig ut for et nytt rekordforsøk. Likevel hanket han i land seieren på den siste dagen av skoleferien. 30. august i år ble det nye rekordforsøket filmet, og opptaket ble godkjent 20. september.

Med 1 064 500 poeng kan Wiebe atter en gang krones som den beste Donkey Kong-spilleren i verden. Tittelen har dermed skiftet innehaver hele tre ganger i år, og det er vel rimelig å anta at Mitchell ikke vil gi opp kampen med det første.

Foto: Twin Galaxies

(Kilde: Twin Galaxies)

Les også: Slo 28 år gammel verdensrekord
Les også: 80-åring vil ta tilbake spillrekord
Les også: Spill Space Paranoids i nettleseren

Siste fra forsiden