Australia får attenårsspill

Myndighetene vil lette restriksjonene for voldsspill i landet.

Det er kanskje vanskelig se for seg en spillbutikk her hjemme hvor voldstitlene ikke dekorerer toppen av salgslistene. I Australia er saken likevel en helt annen.

Der har det ikke vært lov med attenårsspill siden videospill ble tilgjengelige for alle. Det vil si at det aldri har vært lov å kjøpe spill som God of War III, Red Dead Redemption eller Half-Life 2. Samtlige er attenårsspill som har fått toppkarakter hos oss.

Mortal Kombat er ulovlig i Australia per dags dato.

Nå ser det ut til å bli endring i lovverket. Ifølge Gamespot introduseres den såkalte «R18+»-grensen innen et par måneder. Den vil altså gjøre at spill nå kan klassifiseres som attenårsspill, og dermed blir det endelig mulig for australierne å ta del i denne forholdsvis omfattende delen av spillmarkedet.

– Dette er et stort skritt for vår langvarige debatt om aldersmerking av dataspill for voksne. Når den er innført så vil den nye klassifiseringen gi voksne mulughet til å nyte voksenmateriale. Det er av fortjeneste for alle distrikter at møtet har vært i stand til å bli enige om den kompliserte saken som er klassifiseringsprinsipper, uttalte Brendan O'Connor, som er minister for «Home Affairs» i landet.

Dette har vært et hett tema blant australske politikere og spillere i lange tider. Folk som innførte spill som Mortal Kombat til landet kunne få produktet inndratt, og bli ilagt bøter på over en million norske kroner. Det har vært flere måter å komme rundt denne sperren på tidligere. Noen utgivere har fjernet støtende innhold fra spillene sine for å få dem godkjent som femtenårsspill, men spillere har også sett seg nødt til å importere svært dyre utgaver fra andre land.

Siste fra forsiden