MIO: Memories in Orbit

Avduket nydelig «metroidvania» under ukas Nintendo-show

Nintendo hadde flere nyheter å komme med da spillgiganten omsider holdt sitt sommershow på tirsdag. Mye tid ble viet Mario, Zelda og andre Nintendo-maskoter, men et annet spill som fanget oppmerksomheten var MIO: Memories in Orbit.

Det såkalte «metroidvania»-spillet inviterer på plattformhopp og -sprett i en verden der det visuelle står i fokus. Slående omgivelser møter actionfylte kamper og gåter, som traileren øverst i artikkelen gir en smakebit på.

Som utvikler Douze Dixièmes – kjent for Shady Part of Me – forklarer, trer spillere inn i rollen som roboten MIO og får utforske et romskip kalt The Vessel. Sistnevnte er en gigantisk sak med varierte omgivelser, men akkurat hvilket formål skipet har er et mysterium som spillere må komme til bunns i.

MIO er den lille roboten spillere får styre gjennom The Vessel.
Focus Entertainment

I kjent «metroidvania»-stil får spillere gradvis låse opp nye egenskaper etter hvert som de utforsker mer av verdenen. Dette åpner igjen opp nye områder, med enda flere utfordringer å pusle med.

MIO: Memories in Orbit lanseres en gang til neste år. Ved siden av Nintendo Switch, kommer spillet også til PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: Viste frem Metroid Prime 4 for første gang »

Siste fra forsiden