Axl Rose saksøker Activision

Guns N' Roses-vokalist vil ha 120 millioner for svindel og kontraktbrudd.

Activision Blizzard fikk tillatelse til å bruke Guns N' Roses-låta "Welcome to the Jungle" i Guitar Hero 3. Vokalist Axl Rose er misfornøyd med hvordan Activision har håndtert avtalen, og nå vil han ha penger som plaster på såret.

Activision skal ha oppsøkt bandets lisensansvarlig i februar 2007, med forespørsel om å bruke "Welcome to the Jungle" i det kommende Guitar Hero-spillet. Rose var skeptisk, og skal ha sagt at han verken ønsket å se bilder eller musikk fra Slash, bandets tidligere gitarist, i sammenheng med noe av Guns N' Roses materiale.

Activision lovet at Slash og det nåværende bandet hans, Velvet Revolver, ikke ville bli assosiert med Guns 'N Roses i spillet på noe vis.

Siden skal Activision ha betrygget Rose med at den tidligere kollegaen og bandet hans ikke kom til å dukke opp i Guitar Hero 3 i det hele tatt. Rettsdokumenter skal visstnok indikere at Rose besitter en e-post fra Activision som spesifikt bekrefter dette.

I juni samme år ble endelig avtalen undertegnet, og Activision fikk bruke "Welcome to the Jungle" i Guitar Hero 3, til tross for Roses bekymringer. En måned senere kunngjorde Activision at man kunne spillet sanger fra Velvet Revolver i Guitar Hero 3 likevel.

Activision måtte nok en gang berolige Rose med at Slash ikke ville bli en av spillets avatarer, og gikk i tillegg med på å trekke tilbake Velvet Revolvers låter.

Spillet ble lansert i statene oktober 2007, med Slash som spillbar figur. Han var faktisk den eneste representaten fra Guns N' Roses i spillet, og i tillegg ble låter av Velvet Revolver tilgjengelig via nedlasting.

Axl var ikke særlig fornøyd, og har nå forlangt 20 millioner dollar, eller omtrent 120 millioner kroner i erstatning. Han saksøker blant annet Activision for svindel og kontraktbrudd, og er neppe overvettes begeistret over oppmerksomheten det tidligere bandmedlemmets fikk etter opptredenen i spillet.

(Kilder: Gamasutra, Kotaku, 1up)

Siste fra forsiden