Ukens nettutgivelser (uke 7)

Balsam for gamersjelen

Her er et nytt lass med ferske spill, levert rett hjem til spillmaskinen din.

Dette har vært nok en artig uke på nettarenaen, med både kunstneriske konsollspill, unike sjangerblandinger og etterlengtede kultetterfølgere. Denne gangen begynner vi på PlayStation 3.

PS3

Flower (PS3).

Sony har gang på gang bevist at de er villige til å satse på uvanlige og unike spill for PlayStation Network, og ukens eksempel på dette er Flower, fra skaperne av Fl0w. Dette vakre spillet lar deg styre et livgivende vindpust som tar med seg kronblader fra blomstene det når, og må utforske en serie herlige naturomgivelser for å få blomstene der til å blomstre. Flower er et spill som er veldig vanskelig å beskrive, men det har allerede fått mye ros, og virker som en essensiell utgivelse for de som setter pris på kunstneriske spill.

Battle Cars (PS3).

Ukens andre PSN-utgivelse havner helt i den andre enden av spillspekteret. Dette er nemlig det spennende «bilspillet» Supersonic Acrobatic Rocket Powered Battle Cars (og denne gangen har Sony klart å lansere fullversjonen, ikke bare demoen). Her får du kjøre superraske biler med ekstremt akrobatiske egenskaper, og poenget er ikke å komme først i mål – men å spille en slags futuristisk versjon av fotball. Spillet har både omfattende flerspillermuligheter og intelligente dataspillere, og den europeiske utgaven kommer med alle nyhetene som har blitt lansert for den amerikanske etter lansering.

Xbox 360

3 on 3 NHL Arcade (360).

I forrige uke kom 3 on 3 NHL Arcade til PSN, og denne uken dukket det opp på Xbox Live Arcade. I dette ishockeyspillet er det ingen regler, banespillet er hyperkjapt og det loves en hockeyopplevelse alle typer spillere vil like. Her får man 40 karikerte hockeysstjerer å velge mellom, og disse har ulike styrker du kan bruke til din fordel. Spillet minner dermed om FIFA Street-spillene, med den sentrale forskjellen at underlaget er speilblankt og ballen er borte til fordel for en puck. To kontrollsystem skal legge til rette for at både erfarne spillere og ferskinger kan konkurrere på like vilkår.

Minesweeper Flags (360).

Deretter har vi litt eksplosiv hjernetrim, nemlig Minesweeper Flags. Dette er en ny versjon av det klassiske minesveiperspillet som har vært en del av Windows-opplevelsen siden 1990. Her er målet, som alltid, å utforske et rutenettverk for å finne ut hvor minene ligger, helst uten å aktivere noen av dem. Spillet har alle de klassiske funksjonene, og støtter også flerspiller for opp til fire spillere, en kampanjemodus, onlinebaserte poengtavler og mer varierte brett. I tillegg har selvsagt grafikken fått en aldri så liten oppgradering.

Wii

Onslaught (Wii).

På Wiiware har eiere av Marios favorittkonsoll fått noe så uvanlig som et førstepersons skytespill denne uken. Spillet heter Onslaught, og foregår på planeten HS-0204, hvor en forskningsekspedisjon har havnet i trøbbel. Du er en del av redningsteamet som kommer for å hjelpe dem, men når du kommer frem finner du ut at hele ekspedisjonen har blitt spist, og at de insektaktige middagsgjestene fortsatt er svært sultne. I tillegg til en omfattende enspillerkampanje med massevis av action, kommer Onslaught med muligheter for onlinebasert flerspiller for opp til fire spillere. Her får du både samarbeidsmodus og mer tradisjonell «drep alle»-flerspiller.

Les også
Fra StarGate til tidsreisende paityver

Ukens andre Wiiware-spill er nok ikke like spennende. Pop-up Pirate er en virtuell utgave av leketøyet der du blir presentert for en pirat i en tønne, og du og en venn må stikke sverd inn i tønnen. Om du stikker sverdet inn i feil hull, treffer du piraten, og vennen din vinner. Høres det fristende ut?

Perimeter 2 (PC).

PC

Den største nyheten på PC er sannsynligvis utgivelsen av sanntidsstrategispillet Perimeter 2: New Earth. De som har testet originalspillet eller Perimeter: Emperor's Testament husker utvilsomt hvordan spillet tok strategisjangeren i sin egen helt unike retning, blant annet ved å implementere omfattende muligheter for å manipulere landskapet, og ved å fokusere på basebygging og det karakteristiske energiskjoldet spillet har fått sitt navn fra. Nå er etterfølgeren ute på Steam, og her videreutvikles de spennende elementene fra originalen samtidig som vi får lekrere grafikk og nyheter som rollespillelementer.

Be a King (PC).

Mer strategi får vi i Be a King, hvor du (som du naturligvis allerede har gjettet) får lov til å leke konge. Her må du herske over ditt eget middelalderkongerike. Gjennom 25 forskjellige brett må du bygge byer, trene helter, forsvare deg mot fiender og løse ulike oppgaver. Spillet skal være fokusert på den typen spillere som ikke har spesielt god tid til å sette seg inn i strategispillene sine, og kan dermed være en perfekt motgift om du har svidd hjernen etter for mye Perimeter 2-spilling. Be a King er også tilgjengelig for Mac OS X.

Cityrain (PC).

For en helt annen tilnærming til strategisjangeren kan du teste det økologiske bybyggerspillet CityRain, fra brasilianske Mother Gaia Studios. Her er målet å bygge en by for å sikre en bærekraftig utvikling og høy livskvalitet hos innbyggerne, men måten byen bygges på er omtrent hentet direkte fra Tetris. Ulike bygninger faller ned fra himmelen, og det er opp til deg å finne ut hvor de best bør plasseres før de lander på bakken og blir stående. CityRain har allerede hatt suksess i Independent Game Festival (hvor det vant studentprisen), så det kan være vel verd et forsøk.

Roadclub (PC).

Etter all denne strategien kan det kanskje være godt å slappe av med litt racing. Det får du i Roadclub, et bilspill sett ovenfra (i god, gammel Death Rally-stil). Her er målet å kjempe seg til toppen av racingligaen Roadclub, ved å slå motstanderne i en serie billøp. Underveis kan du kjøpe oppgraderinger for å forbedre sjansene dine, men husk at motstanderne dine gjør det samme etter hvert som de får penger, så ikke forvent at seieren skal komme lett. Utviklerne lover avansert fysikk og to moduser (simulator og arkade), samt massevis av muligheter for å skreddersy spillopplevelsen.

Vi tar også med noe helt annerledes, nemlig et spill basert på nittitallsfilmen Clueless. Dette er et motespill hvor du følger Cher og vennene hennes på sin jakt etter å finne de perfekte klærne til en hver anledning. Underveis må du hjelpe hver av Chers venner å finne og tiltrekke seg den perfekte gutten.

Nostalgi og gratismoro

Capitalism Plus (PC).

Vår ukentlige rundtur på nettet er selvsagt ikke komplett uten en svipp innom Good old Games. Denne uken har den nostalgiske spillportalen fått tre duggferske utgivelser fra tidenes morgen, nemlig det herlige økonomiske strategispillet Capitalism Plus, den unike livssimulatoren The Guild og det heftige racingspillet Screamer (som i sin tid var med å bevise at nittitallets PC-er kunne levere samme type bilspill som arkademaskinene). Samtidig har GamersGate fått en haug av eldre utgivelser, inkludert mengder av spill fra den fransk/kanadiske utgiveren Microids.

Walkie Tonky (PC).

Vi tar også med noen gratis utgivelser. Liker du rollespill i konsollstil (som de klassiske spillene i serier som Final Fantasy og Dragon Quest) kan du ta en titt på Exit Fate, et omfattende rollespill med turbasert kamp, en spennende historie og en rik verden.

For moro skyld kan du også ta en titt på en prototype av det fysikkbaserte actionspillet Walkie Tonky, fra svenske Pieces Interactive. Her styrer du en gigantisk robot som invaderer jordkloden, og målet er å skape så mye ødeleggelse som mulig.

Ellers har to gode spill fra Bootleg Demakes-konkurransen på TIGSource fått nye versjoner. Disse er den todimensjonale Team Fortress 2-klonen Gang Garrison, og det minst like todimensjonale Red Faction-inspirerte spillet Rock Boshers.

Sjekk også forrige ukes artikkel for mer nettbasert moro.

Diskuter artikkelen

Siste fra forsiden