Barbarian vender tilbake

Brutalt åttitallsspill får oppfølger.

Anuman Interactive kunngjorde tidligere denne uken at de ville lage et nytt spill satt til tegneserieuniverset XIII. De har røpet ikke mange detaljer om spillet, men mange gjetter det er snakk om et eventyrspill.

Bilder fra Commodore 64-versjonen av Barbarian II.

Nå har de røpet at de jobber med nok et spill basert på en eksisterende serie, og denne gangen er det en riktig gammel serie som gjenopplives. Anuman har nemlig kunngjort et nytt Barbarian-spill.

Som XIII kommer det nye Barbarian-spillet til PC, Mac, iPad og iPhone. Det er ikke røpet noen detaljer om prosjektet, annet enn et bilde som viser en gjeng av originalfiendene. Spillet skal lanseres i november.

Det første Barbarian-spillet var et slåssespill der to Conan-inspirerte barbarkrigere møttes til en kamp til døden, i ulike miljøer. Krigerne brukte sverd og kunne blant annet hugge hodet av motstanderen med ett hugg, om de var dyktige nok.

Oppfølgeren tok kampsystemet ut i et større eventyr. Som en barbarkriger måtte du navigere deg gjennom en dyster fantasyverden befolket av monstre. Kampene mot de individuelle monstrene foregikk litt som tvekampene i originalspillet.

Barbarian og XIII er forøvrig ikke de eneste seriene som gjenoppstår takket være Anuman og deres Microïds-divisjon. Motorsykkelracingspillet Moto Racer 15th Anniversary er også på vei.

Siste fra forsiden