Battle Isle-inspirerte Battle Worlds kommer i november

Byr på fargerik, turbasert strategi.

Battle Worlds: Kronos er et turbasert strategispill inspirert av klassikere som Battle Isle og Advance Wars. Spillet hadde en vellykket folkefinansieringskampanje tidligere i år, der utviklerne samlet inn om lag 1,6 millioner kroner, som var det dobbelte av beløpet de egentlig ba om.

Ifølge nettstedet Joystiq planlegger utviklerne å lansere spillet i midten av november. Det kommer i første omgang til Windows, Linux og Mac OS X, og distribueres digitalt via Steam, GOG og utviklernes nettsted. De skal også være i samtaler med lokale distributører for å få spillet ut i ordinære spillbutikker, men enn så lenge er butikklansering kun bekreftet for det tyske markedet.

En åpen betatest er også planlagt. Denne vil finne sted i oktober. I løpet av 2014 kommer en versjon mobile plattformer og nettbrett.

Vi kan få en oppfølger

Studiosjef Jan Theysen hos de tyske utviklerne i King Art forteller Joystiq at hva som skjer videre avhenger av hvor godt spillet selger. Mulighetene inkluderer både en oppfølger og et helt nytt spill.

King Art er også involvert i et annet interessant prosjekt, nemlig et unikt samarbeid mellom seks tyske utviklerstudioer. Det skal resultere i et nytt spill som vil være delvis folkefinansiert og hvor deler av inntektene vil gå til veldedige formål.

Selskapet nylig den første episoden av pek-og-klikk-eventyret The Raven: Legacy of a Master Thief.

Les også: Battle Isle får åndelig oppfølger
Les også: Strategi på en dødsdømt planet

Siste fra forsiden