Battlefield 1-betaen krever Xbox Live Gold, men ikke PlayStation Plus

EA har oppklart kravene for denne ukens åpne flerspillertest.

EA

Den åpne flerspillerbetaen for Battlefield 1 går av stabelen den 31. august på PC, Xbox One og PlayStation 4. Hvem som helst kan være med å teste EAs gjengivelse av første verdenskrig, men for Xbox-spillere er kravene litt høyere enn for alle andre.

I Battlefield 1-betaen får spillere blant annet prøvekjøre et pansret tog.
EA

Via Battlefields offisielle Twitter-konto bekreftet utvikleren på mandag at Xbox Live Gold-medlemskap er nødvendig for å delta i den åpne betaen på Xbox One.

PlayStation 4-spillere trenger på sin side ikke PlayStation Plus-abonnement for å være med, mens PC-spillere som vanlig slipper å bekymre seg om kostnader knyttet til nettbasert spilling.

Det er ikke første gang Microsoft og Sony har valgt forskjellige taktikker i forbindelse med nettbaserte betatester av spill, og blant annet under den åpne Overwatch-betaen var forholdene de samme.

Når Battlefield 1 lanseres den 21. oktober vil PlayStation 4-spillere etter all sannsynlighet måtte ha PlayStation Plus-abonnement for å spille på nettet.

Kamper i ørkenen

I betaen får man prøve to av Battlefield 1s flerspillermoduser, nemlig «Conquest» og «Rush». Conquest byr på kamper for opptil 64 spillere, fordelt på to lag som kjemper om å ta kontroll over strategiske punkter på kartet. I Rush er det kun 24 spillere med, der ett lag skal angripe motstandernes sambandsposter og det andre laget må forsvare dem.

Begge modusene i betaen utspilles på et brett satt til Sinai-ørkenen, der man blant annet får kjøre et pansret tog og ri på hester. I tillegg kan man prøve ut tre av de nye eliteklassene – «Sentry», «Flame Trooper» og «Tank Hunter»

EA har foreløpig ikke bekreftet hvor lenge den åpne betaen skal vare, eller hvorvidt nytt innhold vil legges til etter hvert.

Været spiller en viktig rolle i Battlefield 1.
EA forklarte nylig hva spillets forskjellige væreffekter vil innebære »

Siste fra forsiden