Slik påvirker været spillingen i Battlefield 1

EA har nå utdypet hva væreffektene i spillet innebærer i praksis.

EA

Det er allerede kjent at den neste tittelen i Battlefield-serien får såkalte dynamiske væreffekter, men i et nå har EA delt litt mer informasjon om hvordan disse effektene faktisk påvirker spillingen.

Som EA peker på hadde man ikke tilgang til teknologi som kompenserer for dårlig vær under første verdenskrig, som for eksempel infrarøde kikkertsikter. Derfor spiller været en ekstra stor rolle i Battlefield 1.

Tåke og sandstormer til besvær

Blant annet vil det kunne oppstå tett tåke som for eksempel vil gjøre livet mye vanskeligere for skarpskytterne og andre som foretrekker å holde avstand til målene. Med ankomsten av tung tåke vil kampene derfor midlertidig kunne forvandles til intense nærkamper.

Skarpskyttere vil få det mye vanskeligere i regnvær i Battlefield 1.
EA

Ifølge EA vil ikke regn påvirke synsrekkevidden nevneverdig, men regnet vil likevel lett kunne kamuflere mindre, bevegelige mål på lengre avstander. I tillegg til dette er sandstormer også et fenomen man kan støte på, blant annet på Sinaiørken-karte.

Disse stormene vil både sterkt begrense synsrekkevidden på bakken, og også gjøre det tilnærmet umulig å fly, med mindre man kjenner kartet svært godt. Sandstormer endrer også i stor grad de øvrige lydene fra omgivelsene.

Battlefield 1 slippes til PlayStation 4, Xbox One og Windows den 21. oktober. Som vi meldte for noen dager siden vil en åpen beta starte den 31. august.

EA har også delt mer informasjon om våpnene i Battlefield 1: Mye jobb er gått med til å gjøre dem så autentiske som mulig »

Siste fra forsiden