– Battlefield 3 er for alle

Utvikler DICE innrømmer at de var en anelse elitistiske med Battlefield 2.

Battlefield 2 var en storsuksess, og mange regner det for å være et av tidenes beste skytespill. Det gjorde seg også bemerket ved å ikke komme med sjangerens mest definerende spillmodus: «Deathmatch». Nå har de svenske utviklerne DICE avslørt hvorfor i et blogginnlegg.

Les også: Vi har prøvd Battlefield 3!

Veldig pent dette.

– Tankesettet hos DICE under utviklingen av Battlefield 2 var stort sett «spill det på vår måte, eller spill noe annet». Nå har vi gjort et bevisst forsøk på å snu den mentaliteten. Målet med Battlefield 3 er å tilby et rikt spenn av spillopplevelse som involverer alle. Vi forteller det ikke hvordan du spillet det. Du velger, skriver Lars Gustafsson, som er ansvarlig for å utforme spillets flerspiller.

Det kan ikke ha vært et fullstendig galt valg. Spillet solgte flere millioner eksemplarer, og lever videre med gratisversjonen Play4Free. Men med Battlefield 3 lover utviklerne å senke Call of Duty, og det krever nok en helt annen tilgjengelighet.

Stolthet

– Jeg tror det kom fra stoltheten vi tok i de unike spillmodusene våre, som Conquest og Rush. Vi er fortsatt superstolte av dem, men vi har hatt en ærlig diskusjon om tankegangen vår. Vi diskuterte seriens styrker, og endte opp med flere interessante spørsmål.

– Må samarbeid være lagbasert, eller handler det mer om å spille sammen i det hele tatt? Hva om jeg vil ha Team Deathmatch? Hva om jeg kun vil spille med fotsoldater? Den diskusjonen åpnet virkelig øynene våre, og forandret hvordan vi ser på oss selv og hva vi ønsker med Battlefield 3, fortsetter designeren.

Skyte litt.

Svensken står likevel fast på at de har all verdens respekt for kjernetilhengerne av Battlefield 2. Oppfølgeren vil videreføre styrkene og kombinere dem med en mer moderne og intens krigføring. Den avanserte Frostbite 2.0-motoren tilbyr omfattende ødeleggelse, og skal være en viktig årsak til at de har endret litt på designfilosofien sin.

– Det hadde omtrent vært en kriminell handling å ikke tilby Team Deathmatch til våre fans. Særlig med den taktiske ødeleggelsen og de realistiske soldatbevegelsene som Frostbite 2 tilfører spillet.

Battlefield 3 utgis til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 den 25. oktober i år.

Siste fra forsiden