Bedre grafikk for Skyrim

Bethesda har ikke bare lansert skaperverktøyet til spillet, men også fikset på utseendet.

I går fikk PC-eiere endelig mulighet til å laste ned Skyrim Creation Kit, et modifiseringsverktøy som lar dem endre og legge til innhold i det flotte rollespillet Skyrim. Men i tillegg fikk vi så liten overraskelse – en stor pakke med mer detaljert overflategrafikk (teksturer) for spillet.

Pakken er lagt ut som gratis nedlastbart innhold på Steam, og det anbefales at du kun laster den ned hvis datamaskinen din når opp til spillets anbefalte systemkrav og du ikke har ytelsesproblemer allerede. De nye teksturene er i en høyere oppløsning og krever derfor mer minne.

Slik bruker du redigeringsverktøyet.

Spillerne ser ut til å være uenige om hvor mye pakken påvirker spillets utseende, men generelt blir overflatene i spillet skarpere slik at det er lettere å se detaljene. Dermed får PC-versjonen et ekstra grafisk løft i forhold til konsollversjonene.

Det er nok uansett Creation Kit som får størst betydning for Skyrims fremtid. Systemet kan brukes til alt fra å lage nye oppdrag, figurer og gjenstander til å gjøre endringer i de eksisterende miljøene i spillet. Om du alltid har drømt om et hyggelig lite hus i nærheten av Ivarstead kan du lage det nå.

Alternativt kan du dra nytte av at det finnes tusenvis av kreative og talentfulle Skyrim-tilhengere på nettet, og laste ned deres modifikasjoner via Steam. En av de mest populære modifikasjonene er det ingen ringere enn Valve som har laget, og den gir fantasyverdenen en liten dose Portal.

Både Morrowind og Oblivion fikk omfattende utvidelser fra spillerne, og det er grunn til å tro at Skyrim vil få det samme. Husk at det kan være en god idé å ta sikkerhetskopi av lagrefilene dine før du legger inn nytt innhold.

Siste fra forsiden