Bedre sent enn aldri

Metal Gear Solid 4 får trofé-støtte, fire år etter lansering.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots skal få støtte for PlayStation-trofeer gjennom en oppdatering i august. Dette melder det japanske spillbladet Famitsu (via Andriasang). Oppdateringen sammenfaller med en billigere nylansering av PlayStation 3-spillet i Japan, ikke ulikt det vi kaller Platinum-utgivelser her i Europa.

Det er rart nå å tenke på at PlayStation 3 manglet støtte for trofeer da konsollen ble lansert i 2006. Trofé-systemet kom ikke før i juli 2008, og ble så påbudt et halvt års tid etterpå, noe som sørget for at det ble et skille mellom spill som støttet systemet og ikke. Til dags dato er det flere store PlayStation-spill som mangler de avhengighetsskapende samleobjektene.

Snart kan Solid Snake samle inn trofeer i fleng.

Et av spillene som havnet midt mellom to stoler da systemet ble rullet ut var Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Fansen tryglet og bad utgiveren Konami om å legge til trofe-støtte i flere år etterpå, men på tross av små hint og rykter har ivrige trofé-samlere måttet se langt etter å for eksempel kunne skryte av å ha sett den ekstremt lange sluttsekvensen fra begynnelse til slutt.

Nylig kunne også fansen glede seg over å spille flere av seriens spill i HD. For bare et par måneder siden ble Metal Gear Solid HD Collection lansert, selvfølgelig med full trofé-støtte og oppgradert grafikk. Vår anmelder klinket til med en 9-er på karakterskalaen, og påstod at samlingen var ypperlig både for nye og gamle fans.

Les også: Anmeldelse: Metal Gear Solid HD Collection Les også: Drar ut proppen på Metal Gear Online

Siste fra forsiden