Bestselgeren The Pillars of the Earth blir spill

Historisk eventyrspill satt til Ken Folletts fiktive by Kingsbridge.

Ken Follett

Den tyske spillutvikleren Daedalic Entertainment spesialiserer seg stort sett på eventyrspill av den gamle skolen. Nå har de annonsert et nytt prosjekt, som er basert på Ken Folletts roman The Pillars of the Earth. På norsk heter boken Stormenes tid.

Forfatteren ble nylig intervjuet på Skavlan.

Handlingen er lagt til middelalderens England, i en fiktiv by ved navn Kingsbridge. Sentralt i boken er byggingen av en ny katedral, men rundt denne får vi konflikter og personlige historier, og et bilde av livet i middelalderen.

Boken, som kom ut i to bind i Norge, har blant vært inspirasjonskilden til en mini-serie på TV, med Donald Sutherland i en av rollene.

Eventyr til alle plattformer

Daedalic forklarer at det nye spillet blir et eventyrspill, og at det skal lanseres i 2017 for «alle ledende plattformer», inkludert PC, Mac, Xbox One, PlayStation 4 og iOS.

Den fiktive katedralen i Kingsbridge. Det hadde vært stilig om Daedalics spill hadde en grafikkstil som dette.

– Vi er veldig klar over ansvaret som kommer følger med dette prosjektet. The Pillars of the Earth er en av verdenslitteraturens mest leste og bestselgende bøker, og har i lang tid hatt en stor tilhengerbase. Å lage noe som svarer til deres forventninger blir en voldsom utfordring, men en vi gleder oss til å møte, sier Daedalic-sjef Carsten Fichtelmann i en pressemelding.

Han fortsetter:

– Sammen med Ken Follett og Bastei Lübbe [bokutgiveren, og Daedalics moderselskap - journ. anm.] har vi kommet frem til at eventyrsjangeren er den beste og mest passende for en adaptasjon av en så dyp historisk roman.

I pressemeldingen sier de også at forfatteren selv jobber med en ny bok satt til Kingsbridge, og at denne også vil lanseres i 2017.

Daedalic har blant annet imponert med to eventyrspill satt til The Dark Eye-universet, nemlig Chains of Satinav og Memoria. Nå jobber de blant annet med en oppfølger til The Whispered World.

Siste fra forsiden