Bethesda: – La spillerne våre slippe nettavgift

Ber Sony og Microsoft om fritak for The Elder Scrolls Online.

Utgiverhuset Bethesda forsøker å få Microsoft og Sony til å fire på Xbox Live Gold- og PlayStation Plus-krav for The Elder Scrolls Online-spillere. Dette forteller toppsjef Pete Hines i et intervju med Official Xbox Magazine.

Dobbelt opp

På nåværende tidspunkt er det nemlig slik at man ikke bare må betale et månedsabonnement for det kommende nettrollespillet – sverger man til konsollversjonene vanker det avgift i form av PlayStation 4 og Xbox Ones abonnementstjenester. Dette forstår Hines at er lite populært.

– Vi føler at de fleste betaler konsollabonnementet ikke bare for å spille ett spill, men for å spille alle spill på nett. Derfor, når jeg spiller Call of Duty på nett, føles det ikke ut som om jeg betaler min månedlige avgift for akkurat det spillet; jeg betaler det fordi det er en ting jeg gjør, og det spillet som jeg spiller på det tidspunktet er det som tjener på det, forklarer Hines.

Avgift på avgift.

Han og resten av Bethesda har prøvd å nå gjennom til Microsoft for å se om de kan slippe unna Live-avgiften, slik at The Elder Scrolls Online-spillerne kun trenger å bekymre seg for å betale for nettrollespillet. Så langt har de ikke greid å kvitte seg med ballasten; Microsoft sier visstnok at det bare er sånn.

Samme problem på PlayStation 4

Det samme gjelder forøvrig Sonys PlayStation Plus-tjeneste, som også låser nettspilling bak en betalingsmur. USGamer.com har vært i snakk med en talsperson for Bethesda som sier at de er i «en lignende situasjon» med PlayStation 4-produsenten. Sony har dog allerede åpnet for at enkelte nettrollespill kan få fripass, slik som egenproduserte DC Universe Online. Om spill skapt utenfor Sony-konsernet kan nyte den samme luksusen er usikkert.

The Elder Scrolls Online kommer neste år.

The Elder Scrolls Online er et av de nyeste nettrollespillene som satser på en abonnementsordning. Sammen med nylanserte Final Fantasy XIV: A Realm Reborn velger de å gå mot den nå etablerte gratiskonvensjonen der inntekter heller kommer inn fra salg av ekstra innhold og digitalt krimskrams, og satser på at spillere er villig til å betale en fast sum i stedet.

Nettrollespillet kommer på hyllene i begynnelsen av neste år, til Windows, Mac, PlayStation 4 og Xbox One.

Les også: The Elder Scrolls Online satser på abonnementsordning Les også: Square Enix bremser salget av Final Fantasy XIV

Siste fra forsiden