Bethesda og Interplay i Fallout-krangel

Konflikten fortsetter mellom den nye og den gamle rollespillgiganten.

Selv om det det hadde gått ti år siden Interplay kom ut med Fallout 2, viste Bethesda med Fallout 3 at den gamle lisensen er verdt hver eneste krone de betalte for den. Da Bethesda kjøpte rettighetene fra Interplay, var det likevel en klausul som sa at Interplay hadde lov til å lage en MMO basert på Fallout-universet. Det er denne MMO'en som er stridens kjerne mellom de to utviklerne.

Avtalen mellom de to stadfester at Interplay, for å opprettholde sin rett til onlinespillet sitt, var nødt til å ha startet produksjonen av spillet innen april 2008, og også ha skaffet inn 30 millioner dollar til finansiering innen samme tidsfrist. Selv om Interplay har inngått en avtale med det bulgarske studioet Masthead om utviklingen av MMO'en, mener Bethesda at finansieringen ikke er på plass og at Interplay dermed har brutt villkårene for bruken av Fallout-lisensen.

Forrige uke tok Bethesda ut søksmål mot Interplay for å få stoppet utviklingen av onlineutgaven av Fallout. De mener også at Interplay, ved å gjøre de gamle Fallout-spillene tilgjengelig over tjenester som Steam, GOG.com og Gametap, har brutt rettighetsavtalen mellom de to firmaene.

Tidligere har vi skrevet at Interplay har gjennopplivet Earthworm Jim for å få inn penger til å finansiere fremtidige prosjekter. Nå er det mye som tyder på at den planlagte onlineutgaven av Fallout aldri vil se dagens lys da Bethesda er innstilte på å forsvare sin lukrative lisens med nebb og klør. Spillverket følger saken videre.

(Kilder: Gamesutra og Eurogamer.)

Siste fra forsiden