Bethesda saksøkte Westworld-spill – nå legges spillet dødt

Ren «rip-off», sa Bethesda om spillet som lignet mye på deres eget Fallout-spill.

I sommer meldte vi at Bethesda hadde saksøkt et mobilspill som bygger på den populære HBO-serien Westworld, med bakgrunn i at spillet lignet litt vel mye på deres eget mobilspill Fallout Shelter. Nå er det over og ut for spillet, skriver Eurogamer.

I en Twitter-melding har utvikleren av Westworld Mobile kunngjort at spillet ble fjernet fra App Store og Google Play den 15. januar, og spillet vil offisielt legges helt ned den 16. april.

Om du allerede har kjøpt spillet vil det ikke lenger være mulig å foreta kjøp i spillet, og om man sitter på spillvaluta må dette brukes før den 16. april, når spillet altså stenges.

Som Eurogamer peker på ble det nylig inngått et forlik etter søksmålet fra Bethesda, og nedleggingen av spillet ser altså ut til å være et resultat av dette.

Skjermbilde fra Fallout Shelter.
Bethesda

Kalte spillet en «rip-off»

I søksmålet mente Bethesda at Warner Bros.' Westworld-spill plagierer deres eget mobilspill Fallout Shelter, og dermed er et brudd på opphavsretten.

I søksmåldokumentene heter det at Westworld-spillet er identisk eller svært likt når det gjelder blant annet spilldesign, visuell stil, animasjoner, funksjoner og andre spillmekaniske elementer – og at det simpelthen er en «rip off» av Fallout Shelter.

Bakgrunnen for likheten skal være at Westworld-spillet bruker samme kode som Fallout Shelter. Utvikleren av spillet, Behaviour, ble nemlig hyret av Bethesda til å jobbe med nettopp Fallout Shelter.

I kontrakten het det at alt arbeid utført av Behaviour, inkludert selve kildekoden, tilhører Bethesda – som er den offisielle utvikleren av spillet.

Bethesda hevder at Behaviour benyttet den samme, opphavsbeskyttede kildekoden til å lage Westworld-spillet, som betyr at studioet brøt kontrakten med Bethesda og «stjal» eiendommen deres.

Westworld er et simulatorspill hvor man skal drifte en park befolket av kunstige mennesker, som i TV-serien. Spillet ble lansert til Android og iOS i april i år. Fallout Shelter ble lansert av Bethesda under E3-messen i 2015 og ble rimelig godt mottatt.

Les også: Fallout 76-spillere har funnet et hemmelig «utviklerrom» med gjenstander som ennå ikke er lansert »

Siste fra forsiden