Groundhog Day: Like Father Like Son

Bill Murrays klassiske Groundhog Day får en VR-oppfølger

Gjenopplev den samme dagen igjen og igjen og igjen.

Lørdag 2. februar var Groundhog Day, en amerikansk høytid som ble verdenskjent takket være Bill Murrays klassiske nittitallsfilm med samme navn (filmen het En ny dag truer på norsk).

Phil Junior er ikke like glad i Groundhog Day som sin far etter hvert ble.
Sony

I filmen blir Murrays figur – Phil – fanget i småbyen Punxsutawney, der han må gjenoppleve den samme dagen igjen og igjen og igjen. 25 år senere slår fenomenet til nok en gang, og i det kommende VR-spillet Groundhog Day: Like Father Like Son er det vi som må ta de riktige valgene for å unnslippe marerittet.

– Deeeeeeeeet er Groundhog Day

Groundhog Day: Like Father Like Son er en oppfølger til filmen, og som navnet tilsier får spillere tre inn i rollen til Phils sønn, Phil Junior. Junior har vokst opp i skyggen til sin far, og hater både Groundhog Day og Punxsutawney. Når den store dagen kommer befinner han seg allikevel hjemme i småbyen, der han plutselig må oppleve de samme 24 timene om att og om att.

Spillet utvikles av Tequila Works, studioet som blant annet har gitt oss det fargerike eventyret Rime. Dette blir utviklerens første soloutviklede VR-spill, men studiosjef Paul Rubio har planen klar for hvordan opplevelsen skal få fans på kroken.

– Dette spillet har en tidssløyfemekanikk med flere forgreininger i historien, i tillegg til flere individuelle historier vi kan bygge på. Det byr også på den samme mørke humoren fra originalfilmen, som lar oss leke med det naturlige instinktet til enhver VR-spiller – nemlig det å ødelegge alt de ser rundt seg, forteller Rubio via den offisielle PlayStation-bloggen.

Groundhog Day: Like Father Like Son har ingen offisiell slippdato, men planen er å lansere det en gang i år. Spillet utvikles for PlayStation 4, HTC Vive og Oculus.

Ute etter en god VR-opplevelse?
Da kan vi anbefale Ace Combat 7: Skies Unknown i virtuell virkelighet »

Siste fra forsiden