Codemasters - EA

Bilspillmaker Codemasters kutter flere stillinger

EA bekrefter nedbemanninger.

EA

Codemasters, det britiske studioet best kjent for en haug med bilspill, har sagt opp flere ansatte. Det bekreftet studioeier EA i en uttalelse til IGN denne uka.

En talsperson for EA ville ikke ut med hvor mange ansatte som er rammet. Årsaken for nedbemanningen skal være endringer i forretningsmodellen.

– Vår forretningsverden er i konstant endring idet vi jobber for å leve utrolige spill og tjenester som gjør våre spillere engasjerte, gir dem tilhørighet og gjør dem inspirert. Noen ganger gjør det at selskapet er nødt til å gjøre mindre endringer som flytter på våre team og ressurser, slik at vi kan møte behovene og prioritetene våre, lød uttalelsen.

EA forteller at det jobber tett med alle som er rammet for å sørge for at de får støtten som de trenger på veien videre.

Kuttene kommer bare tre år etter at EA kjøpte opp Codemasters for 10 milliarder kroner. I den tiden har selskapet gitt ut tre Formel 1-spill, Grid Legends og EA Sports WRC.

Det siste året har selvfølgelig blitt et svært vanskelig år for spillbransjen, med utallige kutt og nedbemanninger. Bioware, Embracer Group, Xbox, Bethesda og 343 Industries er blant de som har sett seg nødt til å foreta nedskjæringer siden nyttår, på bakgrunn av trange økonomiske tider og omstruktureringer.

LES MER: Over 9000 jobber kuttet i spillbransjen i 2023 »

Siste fra forsiden