BioShock Infinite utsatt igjen

Men storspillet kommer fortsatt før vinteren er over.

Det etterlengtede neste spillet i BioShock-serien har fått en liten utsettelse. Frem til nå hadde utgiver 2K operert med en lanseringsdato sent i februar, men nå har den blitt skjøvet frem til 26. mars. Dermed får utviklerne i Irrational Games en ekstra måned på den siste finpussen av spillet.

Dette er den andre gangen spillet har blitt utsatt, men ingen av utsettelsene har vært spesielt store. Opprinnelig var planen å lansere det i oktober i år. Beslutningen om å utsette spillet en måned kom etter at den tidligere lederen for Gears of War-serien, Rod Fergusson, ble med på laget. Irrational-sjef Ken Levine forteller:

– Når han kom så vi over spillet. Han hadde vært her i cirka en måned, og sa: «Jeg har tittet på kalenderen og sett på spillet, og ærlig talt kunne dere virkelig nyte godt av tre eller fire ekstra uker for å fikse «bugs» og finpusse spillet». Så vi snakket om det. Jeg visste jeg kom til å få ris i pressen for det, men det kommer til å gjøre spillet bedre, så vi besluttet å gjøre det.

Eventyr i skyene.

Etterlengtet oppfølger

BioShock Infinite er oppfølgeren til det kritikerroste førstepersons actioneventyret BioShock. I originalen foregikk handlingen i Rapture, en vanvittig art deco-by under havoverflaten. I oppfølgeren droppes de klaustrofobiske undervannsmiljøene til fordel for Colombia – en by som bruker avansert, dampdrevet dampteknologi til å holde seg svevende i lufta.

Originale BioShock fikk mye ros for å gi spillerne stor frihet til å løse utfordringene som de ønsket. Selv om spillet hadde en lineær oppbygning var det nemlig alltid flere enn én løsning på problemene du sto overfor, og dette kommer også til å være en av bærebjelkene i BioShock Infinite.

BioShock var en ensom affære, men det blir ikke Infinite. Denne gangen er nemlig jobben din å beskytte ei jente som heter Elizabeth. Ditt forhold til henne blir en viktig del av spillet.

I helgen fikk vi en ny video fra spillet, i forbindelse med det amerikanske VGA-arrangementet. Den inneholder litt over tre minutter med gameplay-film, og du kan se den under artikkelen.

Les også: Ingen flerspiller i BioShock Infinite
Les også: Sniktitt: BioShock Infinite

Siste fra forsiden