BioShock-skaper vil lage nisjespill

Jon Chey starter eget studio og får hjelp av noen virkelig store navn.

Irrational Games har en spennende stamtavle, med lovpriste utgivelser som BioShock, Freedom Force og System Shock 2 som høydepunktene. Det mest kjente ansiktet derfra er nok frittalende Ken Levine, som blant annet har ytret motstand for spillmatiseringer av film og sex i spill. Han er likevel bare en av tre personer som stiftet spillstudioet, og nå er det Jonathan Chey som skal få en lite tur i rampelyset.

Bransjenettstedet Gamasutra rapporterer at Chey har stiftet sitt eget spillstudio, Blue Manchu. Ambisjonene skal visstnok være å lage de nisjespillene han virkelig brenner for.

Chey har blant annet bidratt til System Shock 2.

Han har allerede begynt på sitt første prosjekt, en flashbasert hybrid mellom kort- og brettspill. Chey beskriver Card Hunter som noe tilsvarende et massivt onlinespill, hvor knappetrykkingen i kampene har blitt erstattet med et turbasert strategispill. Seier belønnes med skatter, som igjen investeres i bedre utstyr til figurene ens.

Nevnte spilldesigner er selskapets eneste fulltidsansatt, men han får visst hjelp av noen ordentlig store navn. Magic the Gathering-skaperen Richard Garfield, System Shock-designeren Dorian Hart og indieyndlingen Jarrad Woods er noen av dem.

Vi får håpe at utvandringen fra 2K Games' ulike studio ikke blir altfor stor. Det er nemlig bare en uke siden en rekke andre BioShock-veteraner bestemte seg for å starte for seg selv.

Card Hunter er ment å utgis i løpet av det neste halvåret. Les mer om det i Gamasutras intervju med Jonathan Chey.

Siste fra forsiden