BioWare gir bort spill etter Black Ops II-blunder

Deler ut femti kopier av Mass Effect Trilogy til rammede med bevis.

Tirsdag kom det rapporter fra PC-brukere som hadde litt trøbbel med å installere sine nykjøpte utgaver av Call of Duty: Black Ops II på PC. Problemet var at DVD nummer to visst nok inneholdt Mass Effect 2, og ikke det populære skytespillet. Dermed slet mange PC-spillere med å installere og spille det nykjøpte spillet.

Foreløpig er det ingen som vet hva som har skjedd, men den enkleste forklaringen er at BioWare-eierne EA og Call of Duty-utgiveren Activision deler DVD-trykkingsfabrikk.

Nå har BioWare sett sitt snitt til å skaffe seg litt oppmerksomhet i kjølvannet av det som antageligvis er en trykkeriblunder, og lover å dele ut 50 kopier av Mass Effect Trilogy, en pakke som inneholder seriens tre spill, til de første som klarer å bevise at dette faktisk har skjedd med de. Alt man trenger å gjøre er å ta bilde av seg selv med DVDen og sende bildet til BioWare (e-post kan du finne i det opprinnelige blogginnlegget).

– Dersom dette har skjedd med deg tenkte du sikkert at det var en tabbe. Vi velger å se på det som et tegn, og når universet taler må du høre etter. Om universet vil at du skal spille Mass Effect kan vi ikke krangle, står det i den humoristiske begrunnelsen fra Mass Effect-studioet.

Mer Mass Effect på vei

Mass Effect 3.

BioWare fortalte også nylig at det neste innslaget i Mass Effect-serien er under utvikling, og at det kommer til å benytte seg av DICEs Frostbite 2-motor som de laget for Battlefield 3. Utviklingsroret skifter også kaptein – BioWare Edmonton tar seg en pause fra serien og lar BioWare Montreal jobbe med det nye Mass Effect-spillet.

Mass Effect-serien er ikke det eneste EA-publiserte spillet som bruker Frostbite 2; det ukegamle bilspillet Need for Speed: Most Wanted, som fikk svært god mottakelse her på Gamer.no, ble utviklet på den, og BioWares kommende Dragon Age III skal også benytte seg av motoren.

Les også: Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops II Les også: Neste Mass Effect bruker Battlefield-motor

Siste fra forsiden