Call of Duty: Black Ops Cold War - flerspiller

Black Ops Cold Wars flerspillerdel kombinerer velkjent Call of Duty-skyting med noen nyheter

Activision slapp en haug med informasjon og bekreftet datoer for spillets betatest.

Onsdag kveld holdt Activision sin store avduking av flerspillerdelen til Call of Duty: Black Ops Cold War. I en lengre presentasjon med både infodryss og spilling viste utgiveren frem hva fans kan forvente av det kommende spillet, og her blir det litt nytt og mye kjent.

Miami-kartet ser ut til å byr på fargerik kamper.
Activision

Vi fikk også detaljer om spillets betaperiode, som skal avholdes i oktober.

Scorestreaks tilbake, Specialists er borte

Black Ops Cold Wars flerspillerdel tar spillere med til kart over hele verden. Turen går blant annet innom Usbekistan, Russland, Angola og USA, der spillere får utkjempe kamper som medlemmer av for eksempel CIA, KGB og MI6.

Av moduser skilter Black Ops Cold War med flere kjenninger, inkludert Team Deathmatch, Search & Destroy og Kill Confirmed. Helt nye varianter gjør også sine inntog, med alt fra to lag på seks spillere i VIP Escort til ti lag på fire spillere på større kart i Fireteam.

I kamp får spillere som alltid velge mellom haugevis av våpen og annet utstyr. Spillet har kvittet seg med Specialist-systemet fra Black Ops 4 og lar spillere sette sammen egne klasser med våpen, egenskaper og spesialutstyr. Her får man også velge nye «Wildcards», som åpner for å for eksempel ha flere Perks samtidig, mer tilbehør på våpenet sitt eller flere granater.

I de større modusene kan spillere kjøre stridsvogn, biler og båter.
Activision

Belønningssystemet Killstreaks er igjen skrotet til fordel for Scorestreaks. Spillere får dermed tilgang på ting som radar, angrepshelikoptre og radiostyrte bombebiler etter hvert som de bygger opp poeng i kamp – enten ved å eliminere motspillere eller utføre oppgaver for å hjelpe laget sitt mot seier.

Som Activision forteller blir det også noen endringer til bevegelsessystemet, med fokus på økt realisme. I Black Ops Cold War har man ikke lenger «Tactical Sprint», men i stedet en liten fartsøkning hver gang man begynner å spurte. Spillere kan ikke lenger hoppe like høyt eller langt, det blir mindre fokus på klatring enn i Modern Warfare og lyden av fottrinn endrer seg i større grad basert på hvor fort du beveger deg.

Åpen beta i oktober

Akkurat hvordan det hele fungerer får spillere utforske selv i oktober. Det begynner 8. oktober, med to dagers tidlig tilgang for PlayStation 4-spillere som forhåndsbestiller Call of Duty: Black Ops Cold War. Deretter får alle PlayStation 4-eiere slippe til fra 10.-12. oktober.

Slik blir betatesten for Call of Duty: Black Ops Cold War.
Activision

Helgen etter åpnes døren for øvrige plattformer, med tilgang fra 15. til 16. oktober for alle med forhåndsbestilling på PC og Xbox One – samt nytt innhopp for PlayStation 4-spillere. 17.-19. oktober slipper spillere på alle tre plattformene inn, uansett om de har forhåndsbestilt eller ikke.

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops Cold War

Som Activision har meldt tidligere får Black Ops Cold War muligheter for spilling på tvers av samtlige plattformer. Det gjelder også på tvers av generasjoner, så de på PlayStation 4 kan for eksempel spille sammen med de på Xbox Series X.

Call of Duty: Black Ops Cold War lanseres 13. november.

LES OGSÅ: Oppgradering av Call of Duty: Black Ops Cold War til neste konsollgenerasjon er en komplisert affære »

Siste fra forsiden