Black Ops II blir for avansert for Windows XP

Oppfølgeren får bedre ytelse og grafikk for PC-spillere.

Ifølge den offisielle hjemmesiden til Black Ops II kjører spillet kun på Windows Vista eller nyere operativsystem. Dette gjør at alle som sitter med gode, gamle Windows XP må oppgradere dersom de vil nyte det kommende Call of Duty-spillet.

Bedre ytelse og grafikk i vente.

Grunnen til dette er at den oppgraderte grafikkmotoren i spillet bygges for å kjøre på DirectX11, og dette støttes ikke av Windows XP.

Bedre grafikk

Som et resultat av dette kan PC-spillere oppleve en rekke forbedringer i sin spilloplevelse. Endringen skal gi forbedret ytelse for alle grafikkort, siden det er mer effektivt å behandle nyeste versjon av DirectX kontra DirectX9 som forrige Black Ops-spill brukte.

Spillet kommer til å ha mange ulike innstillinger for å gi den best mulige grafikken om maskinen din tåler det. Samtidig sier utvikleren at det vil være ulike valg både for grafikk og ytelse, slik at alle skal få spilt under best mulige villkår.

Minstekravene til PC er som følger:

  • Operativsystem: Windows Vista SP2 eller Windows 7
  • Prosessor: Intel Core2 Duo E8200 2.66 GHz eller AMD Phenom X3 8750 2.4 GHz
  • Minne: 2GB for 32-bit OS eller 4GB for 64-bit OS
  • Grafikkkort: Nvidia GeForce 8800GT 512 MB eller ATI Radeon HD 3870 512 MB

I Black Ops II vil du for første gangen oppleve at dine valg får en konsekvens for spillopplevelsen. Det finnes små valg underveis i oppdragene, som for eksempel avgjør om du sitter på toppen av en bygning med snikskytterrifle eller er nede i en nærkampstrid. Gjennom egne «Strike Force»-sideoppdrag gis du ytterligere valg hvor utfallet påvirker historien direkte. Her får du som spiller kontroll over både kjøretøy og personell.

Min kollega Audun Rodem skrev følgende om disse oppdragene i sin sniktitt av spillet :

– Selv om valgmulighetene virker litt arbitrære, føler jeg at «Strike Force»-oppdragene kan gi kampanjedelen den vitaliteten jeg sårt har savnet.

Les også: Sniktitt: Call of Duty: Black Ops II
Les også: Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops

Siste fra forsiden