Konkurranse

Bli med å betateste nye Final Fantasy XIV

Kan Square Enix lykkes på andre forsøk?

Til høsten er det tre år siden MMO-satsingen Final Fantasy XIV ble lansert med et gedigent mageplask. Vår anmelder beskrev spillet som smertefullt og konkluderte med at hele spillopplevelsen ble «oversvømt av elendige designvalg, kraftige ytelsesproblemer og et innhold som mangler dybde».

Få måneder senere gikk Square Enix ut og beklagde hele fadesen.

Nytt spill bygget fra grunnen

Mye står med andre ord på spill når selskapet fra øst relanserer storsatsingen for både PlayStation 3 og Windows 27. august, under navnet Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Hele spillet er bygget opp fra grunnen, og det eneste som henger igjen er rasene og den overhengende mytologien i Hydaelyn-verdenen. Kontrollsystemet er fullstendig overhalt og spillmotoren skal være vesentlig snillere mot maskinvaren din.

– Hvis du spilte originalen vil det aller meste være helt nytt. De identiske skogsområdene er helt borte, til fordel for et landskap som byr på solid variasjon. Når en går inn i nye soner vil en gradvis merke at terrenget endrer seg før man omsider kommer til landskap helt forskjellig fra de du nettopp befant deg i, skriver Øystein Furevik i sin sniktitt fra E3.

Stor miljøvariasjon

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn gir tilsynelatende spillerene mye å se på.

– Jeg så alt fra fuktige sumplandskap fulle av dramatiske steinformasjoner, til frodige skoger dandert med massive tre, og vidstrakte og røde steinlandskap, skriver Furevik.

Førstkommende helg og helgen 12.-14. juli er det klart for en av de siste lukkede betatestene av dette massive onlinespillet. Vi har fått tak i 300 nøkler som fungerer begge helger, og alt du må gjøre for å sikre deg tilgang er å svare korrekt på følgende spørsmål:

Vi deler ut nøklene til lageret er tomt, og vinnerne kan selv velge om man vil spille på Windows eller PlayStation 3.

Les også: Sniktitt på Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
Les også: – Vi drepte MMO-sjangeren med World of Warcraft

Les også
Futuristisk strategispill inspirert av Dune II

Siste fra forsiden