Bli med Julius Caesar i krig

Hegemony Rome: The Rise of Caesar har et spillmiljø på én million km².

Den tyske spillutgiveren Kalypso har annonsert at de vil gi ut Hegemony Rome: The Rise of Caesar. Dette strategispillet, som er under utvikling hos amerikanske Longbow Digital Arts, sender oss tilbake til antikkens verden der vi følger Julis Caesar i hans kamp for å overvinne gallerne.

Spillets miljø er på hele én million kvadratkilometer, og strekker seg fra Middelhavet til Storbritannia. I motsetning til i andre storstrategispill som dekker så store landområder kan du her velge et hvilket som helst punkt på kartet og zoome inn helt til du ser hver individuelle soldat i styrkene dine. Spillmiljøet skal være skapt ved hjelp av ekte satellittbilder av Europa.

Hvis du synes dette høres usannsynlig ambisiøst ut, må du huske på at utviklerne allerede har gjort det samme i Hegemony: Philip of Macedon. Da var skalaen riktignok litt mindre, ettersom det spillet fokuserte på Hellas. Terrenget skal dessuten være ti ganger så detaljert denne gangen.

For å gjøre det lettere å holde styr på alt som foregår i en så stor spillverden, får du muligheten til å gi avanserte ordre mens spillet er i pausemodus.

Du kan sømløst zoome fra dette...

Kontroll over forsyningslinjene

Et av de sentrale aspektene av Hegemony Rome: The Rise of Caesar blir å holde styrkene dine forsynt med mat og ressurser. Du må beskytte forsyningslinjene dine og bygge forsyningsleirer rundt om i verden, og du kan også bygge broer og fort underveis. Fiendene spiller etter de samme reglene, så ved å kutte forsyningslinjene deres kan du forsøke å sulte dem ut.

...til dette.

I tillegg til fire historiebaserte kampanjer som følger Caesars egen beretning om felttoget hans, Commentarii de Bello Gallico, får vi en sandkassemodus der du kan velge mellom 20 fraksjoner og slå deg løs i barbarenes Europa.

Hegemony Rome: The Rise of Caesar ble først annonsert i 2011, og kommer i salg i løpet av våren neste år. Det blir ekskusivt for Windows-baserte PC-er.

Under artikkelen kan du se skaperne presentere spillet sitt. Om du har lyst på mer romersk strategi kan du glede deg til at Total War: Rome II lanseres i morgen.

Siste fra forsiden