Bli med tilbake til Icewind Dale

Black Isles populære fantasy-rollespill får nyversjon.

Beamdog

Rollespillet Icewind Dale er kanskje ikke Black Isle Studios' mest kjente spill, men det fikk en god mottakelse da det opprinnelig dukket opp i år 2000. Spillet er satt til Dungeons & Dragons-universet Forgotten Realms, og bruker samme spillmotor som Baldur's Gate og Planescape: Torment.

Tilbake til isødet

Trailer fra nyutgaven.

Nå er det klart at Icewind Dale følger i Baldur's Gate-spillenes fotspor og får en forbedret utgave laget av Beamdog Studios. Nyversjonen kommer til Windows, MacOS, iOS og Android, og inkluderer originalspillet og ekspansjonene Heart of Winter og Trials of the Luremaster.

I tillegg loves vi blant annet muligheten til å utforske oppdrag som opprinnelig ble kuttet før lansering, men som nå har blitt ferdigstilt. Nye gjenstander og magiske greier har også blitt inkludert, og vi får selvsagt støtte for høyere skjermoppløsninger enn før. Samarbeidsflerspiller er også inkludert.

Infinity Engine lever fortsatt. (bilde: Beamdog).

Icewind Dale er et gruppebasert rollespill der handlingen sees ovenfra. Handlingen foregår i et iskaldt høyfjellsområde, og som seg hør og bør blir det en opplevelse preget av skattejakt og monsterslakt. Spillet er litt mer fokusert på kamp enn for eksempel Baldur's Gate-serien.

Nyversjonen er i beta nå, men Beamdog vil ikke røpe når den ferdige versjonen skal lanseres. Mer informasjon finner du på spillets nettsted.

Marius Kjørmo har anmeldt både Baldur's Gate: Enhanced Edition og Baldur's Gate II: Enhanced Edition for oss. Spoiler: Han likte dem veldig godt.

Siste fra forsiden