Blir Gran Turismo 6 avduket i dag?

Serien feirer storstilt jubileum.

Oppdatering klokken 18:03:Sony har bekreftet Gran Turismo 6 med detaljer, skjermbilder og video.

Det er litt over femten år siden bilsimulatoren Gran Turismo tok verden med storm på Sonys originale PlayStation. Spillet var under utvikling i hele fem år, og resultatet av all finpussen ble tidenes mestselgende PlayStation-spill.

I dag vil Sony holde et arrangement på den ikoniske, britiske motorsportbanen Silverstone, hvor de vil feire seriens jubileum. Seriens far, spilldesigner Kazunori Yamauchi, vil også være til stede – og her vil han «gi en oppdatering om seriens fremtid». Hva dette innebærer vet vi ikke, men en avsløring av et nytt Gran Turismo-spill er ikke usannsynlig.

Nettsted-krøll hos Sony

I går dukket det nemlig opp en produktside for Gran Turismo 6 på seriens offisielle nettsted. Teaser-siden har nå blitt fjernet, men ikke før nettstedet Joystiq klarte ta et skjermbilde.

I tillegg har nettstedet Softpedia funnet et teaser-bilde. Der ser vi et bilde av en bil under en duk, og datoen «15.5» i stor skrift.

Skjermbilde fra Gran Turismo 5.

Tidligere i år dukket det dessuten opp indikasjoner om at Gran Turismo 6 vil lanseres i høst. Da forsnakket Mike Denny fra Sony Computer Entertainment Europe seg, og nevnte spillet sammen med flere andre som skulle komme til PlayStation 3 i år. Om det i så fall også kommer til PlayStation 4 i år vet vi ikke.

I en offisiell pressemelding om seriens jubileum sier Jim Ryan, som er president hos Sony Computer Entertainment Europe, følgende:

– Gran Turismo-serien fortsetter å være ekstremt viktig for PlayStation. Vi følte at femten år med GT var en anledning verd å feire, sammen med kollegene våre fra Amerika, Asia og Japan. Vi er svært takknemlige overfor våre partnere i bilbransjen som hjelper oss å sette sammen et fantastisk event. I tillegg til å få oppleve utviklingen av spillet og sammenligne det virtuelle med det virkelige, blir det en glede å få se Yamauchi-san og høre hva som skjer videre for Gran Turismo.

Vi får bare være tålmodige, og se hva som skjer utover dagen.

Les også: Anmeldelse: Gran Turismo 5
Les også: Gran Turismo 6 kan komme allerede i høst

Siste fra forsiden