– Blizzard pønsker på et Linux-spill

Rykter hevder at vi får minst én Ubuntu-utgave av et Blizzard-spill i år.

Mens resten av teknologiverden er i ferd med å hoppe over til Windows 8, bugner spillverdenen over av rykter om alternative plattformer. Tidligere i dag skrev vi om Nvidias nye håndholdte konsoll som kjører på Android. Samtidig er Android-konsollen Ouya visstnok på trappene. Mandag dukket det også opp rykter om at Blizzard er ute og dypper lilletåa i det stadig mer attraktive Linux-markedet.

Ifølge Linux-nettstedet Phoronix planlegger World of Warcraft-giganten å dytte ut minst ett Linux-prosjekt i løpet av året. Ryktet kommer fra nettstedets leder, Michael Larabel, som i 2012 var først ute med nyheten om at Steam pludret med en Linux-utgave av Source-motoren.

Er det World of Warcrafts fargerike landskap vi får se i Ubuntu i år?

Tester farvannet

Det er ikke kjent hvilket spill Blizzard prøver å lage en Linux-utgave av, men Larabel minner om at spillutvikleren angivelig skal ha en intern Linux-klient av World of Warcraft for testing. Muligheten er også åpen for at utvikleren ønsker å prøve seg på å gi ut Diablo III eller StarCraft II til det alternative operativsystemet.

Ifølge Larabel hevder hans troverdige kilde at det uannonserte Linux-prosjektet skal være en test av operativsystemets potensiale.

– Den første Linux-utgaven skal brukes til å teste farvannet for spilling på Linux, og de skal bestemme seg for videre utvikling basert på resultatet av dette. Utgaven gjøres internt av deres egne utviklere, forteller Larabel.

Om ryktene stemmer skal vi angivelig få høre om prosjektet fra utvikleren selv til sommeren.

Eller får vi tevle i StarCraft II?

Steam-maskinvaren støtter kun Linux

Det er ikke bare Blizzard som snuser på Linux for tiden. Valves overgeneral Gabe Newell har tidligere ytret et ønske om å styre unna Microsofts nyeste operativsystem til fordel for Linux.

I løpet av helgen ble det også klart at utviklerens kommende maskinvare – en stue-PC som skal gjøre det lett å kjøre Steam – vil ha Linux som måloperativsystem. Dermed tar Valve enda et skritt vekk fra Microsoft. Det betyr dog mest sannsynlig ikke at Windows låses ut av plattformen, kun at Valve ser sitt snitt til å la det frie operativsystemet være forhåndsinstallert på stue-PCen.

Les også: Nvidia slipper egen spillmaskin Les også: Ouya har samlet 2 millioner dollar på under 24 timer

Siste fra forsiden