Blizzard-topp tar på seg «skylden» for Diablo III

Er trist over strie fans som kaster seg over avtroppende sjefsdesigner.

Forrige uke meldte Diablo III-designeren Jay Wilson at han ønsket å hoppe ut av sjefsstolen, og heller bruke energien sin på et nytt prosjekt i Blizzard. Umiddelbart dukket det opp horder av fans som jublet over Wilsons avgang fra Diablo III, fans som mener spillet ikke lever opp til Blizzards høye standard. I skrivende stund er tråden på 182 sider, og mye av responsen gir Wilson svært hard medfart.

Den negative flodbølgen vokste seg massiv nok til at Blizzard-sjefen Rob Pardo nå har sett seg nødt til å komme med et tilsvar.

Mange er misfornøyde med Wilsons arbeid på Diablo III.

– Denne tråden gjør meg ufattelig trist. Jeg vet at Battle.net-forumet har fått et rykte på seg for å være hardt og rettferdig, men jeg føler ikke at responsen etter Jays avgang fra Diablo III er et godt eksempel på rettferdighet, skriver Pardo.

– Fortjener et bedre spill

Hjernen bak World of Warcraft fortsetter videre med å fortelle at han er stolt over serien og Diablo III, og at han er fornøyd med det ferdige produktet. Han forstår likevel at fans ikke deler dette synspunktet.

– Diablo-fansen fortjener et enda bedre spill fra Blizzard, og vi står fast på å jobbe videre med det og forbedre det. Vi har et talentfullt team på prosjektet, og har ingen intensjon om å stoppe arbeidet før det er det beste spillet i serien, forteller Pardo.

Pardo har full tillit til Wilson, og forteller at han er en av de beste designerne han har hatt gleden av å jobbe med. Blizzard-sjefen ber samtidig irriterte fans om å kaste seg over ham i stedet for Wilson om de har noe usagt om spillet.

– Om dere fremdeles ønsker å fordele skyld foretrekker jeg at dere skylder på meg. Det var jeg som var leder for prosjektet; jeg ansatte Jay og rådet ham gjennom utviklingsprosessen. Til syvende og siste er det jeg som er ansvarlig for det spillet vi slapp, og jeg tar på meg fullt ansvar for resultatet.

Pardo er trist over responsen.

Årets skuffelse

Diablo III har pådratt seg et negativt omdømme etter lanseringen i mai i fjor. Selv om kritikerne var fornøyde med resultatet, slet fansen mer med å se på spillet som en verdig avtaker til hugg-og-slå-mastodonten Diablo II.

Gamer.nos lesere var så misfornøyde med resultatet at de kronet spillet til 2012s største skuffelse, foran Assassin’s Creed III, Call of Duty: Black Ops II og Mass Effect 3.

Les også: Her er lesernes favorittspill i 2012 Les også: Blizzard kaster ut Diablo III-juksere

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden