Blizzard vurderer mikrotransaksjoner i World of Warcraft

Eksperimenterer med dobling av erfaringspoeng.

Blizzard har bekreftet at de vurderer å legge inn mikrotransaksjoner i nettrollespillet World of Warcraft. Bekreftelsen kom etter at årvåkne spillere oppdaget at spillets testservere hadde fått en ny gjenstand kalt Enduring Elixir of Wisdom.

– Vi utforsker for øyeblikket muligheten for å legge inn et tilbud til spillere i enkelte regioner om å gjøre kjøp direkte i spillet. Som en del av denne prosessen kommer relaterte elementer til å dukke opp på testserverne. Vi kommer med mer info om planene etter hvert som dette utvikler seg, skriver Blizzard-talsman Zarhym i Battle.net-forumet.

World of Warcraft har fått mange utvidelsespakker. Dette bildet er fra Cataclysm-pakken.

Ifølge eliksirens beskrivelse vil spillere som gulper i seg drikken høste dobbelt med erfaringspoeng av å drepe monstre, og av å fullføre oppdrag. Drikken er også notert ned som en «in game store»-gjenstand. Per dags dato er kjæledyr det eneste du kan bruke virkelig valuta på i World of Warcraft i spillbutikken, men dette kan altså kanskje endre seg.

Fremdeles kongen

Blizzard har fremdeles ikke sagt noe om hvor og hvem mikrotransaksjonsgjenstandene er myntet på. Fenomenet forbindes vanligvis med spill som ikke krever månedsabonnement slik World of Warcraft gjør, så kanskje kan dette være et hint om en abonnementsfri ordning?

World of Warcraft er fremdeles kongen på haugen når det kommer til nettrollespill med abonnementskrav. Selv om brukermassen har hatt et kraftig frafall de siste par årene er det fremdeles om lag 8,3 millioner spillere som betaler for det ni år gamle spillet.

Les også: Kommentar: Mikrotransaksjoner til besvær Les også: – Vi drepte MMO-sjangeren med World of Warcraft

Siste fra forsiden