Blodig action i Shadow Warrior

Men spillet blir mindre kontroversielt enn sin forgjenger.

I forrige uke fikk vi vite at nittitallsklassikeren Shadow Warrior vender tilbake. Nå har vi fått en offisiell trailer fra spillet, samt mer informasjon.

Det nye Shadow Warrior-spillet blir ingen nyutgave av originalen, men et helt nytt eventyr for Lo Wang. Det vil imidlertid beholde mange elementer fra forgjengeren, og et av de viktigste er at det vil være et rent actionspill uten noen form for dekningsmekanismer. Du må kvitte deg med tonnevis av fiender ved hjelp av en bråte våpen – og i ekte nittitallsstil vil du beholde et våpen når du har funnet det. Mot slutten av spillet er du med andre ord et vandrende arsenal av ulike drapsmekanismer.

Det mest interessante våpenet er det tradisjonelle katana-sverdet, som også kan oppgraderes underveis. Shadow Warrior blir et voldelig spill, så avhengig av hvordan du bruker sverdet ditt kan du se frem til å kutte både bein, armer og hoder av fiendene dine.

Lo Wang ordner opp.

Omfattende enspiller

Vi loves en omfattende enspilleropplevelse der du må kjempe deg gjennom fargerike miljøer omkranset av kirsebærtrær, sildrende bekker og snødekte fjell – et av målene skal være å lage et spill som ikke minner særlig mye om vanlige moderne skytespill og deres utbombede bymiljøer.

Originalspillet var alt annet enn politisk korrekt, med humor som kunne beskrives som både rasistisk og kjønnsdiskriminerende om man la uviljen til. I dagens mer konservative marked fungerer slikt dårlig, og utgiver Devolver Digital har valgt å droppe de mer kontroversielle elementene fra spillet.

– Hvis tilhengerne ikke liker det, så er det trist, men vi håper vi kan vinne dem over med de andre delene av spillet. I våre øyne var disse elementene ødeleggende for originalen. Vi gjenoppfinner opplevelsen slik vi synes den bør bli laget. Hvis de savner det, kommer vi ikke til å beklage eller noe slikt, sier produsent Nigel Lowrie til Penny Arcade Report.

Spillet kommer til PC og «nestegenerasjonskonsoller» i 2014, og det er uklart om det får flerspiller. Utviklerne er det polske studioet Flying Wild Hog. Mer informasjon kan du finne på spillets FaceBook-side. Traileren befinner seg under artikkelen.

Les også: Her er ti nye retroskatter på nettet
Les også: Anmeldelse: Hard Reset

Siste fra forsiden