Sniktitt

Bloodline Champions

Rå action for både nybegynnere og de som elsker e-sport.

Magikere, helbredere, krigere og skyttere. Ildkuler, helbredende bølger, knusende slag og multiskudd. Tusenvis av spillere på samme server. Forumsider fulle av folk som diskuterer hvilken klasse som er best.

Et av mange kule brett.

Har vi ikke sett dette før?

Nei, det har vi ikke. Bloodline Champions er nemlig pur action pakket inn i gamle rollespillklær. For her kan du ikke stige i erfaringsnivå for å bli sterkere, finne magiske våpen som gjør at du slår hardere eller utvikle evner slik at du blir mektigere. Alt du kan gjøre er å øve. Dine egne ferdigheter avgjør alt.

Knappenes konge

Bloodline Champions er fullstendig blottet for alt som heter terningkast og erfaringspoeng. Selv om spillet utseendemessig ligner på et tradisjonelt massivt onlinespill, ligger det i virkeligheten mye nærmere et spill som Counter-Strike.

Den eneste progresjon du finner i Bloodline Champions er når du merker du har blitt bedre med tastene og musa eller når klatrer på rangeringslistene. Alt handler om å kjempe mot andre spillere i en evig kamp om å være den beste, men selv de mest erfarne spillerne har ingen andre fordeler overfor en nybegynner enn deres opparbeidede kunnskap og ferdigheter.

Slik blir Bloodline Champions nærmest som en sport å regne, for du må trene hardt for å bli virkelig god og mulighetene til å utarbeide intrikate strategier er mange. Det føles også nesten som idrett når du går ut på brettet for å denge motstanderne.

Ikke bare kan hver kamp ha mange tilskuere, som kan se alt som skjer i kampen, men som i en boksering utvikler kampen seg runde etter runde, og selv om du har fått mye juling i starten kan du vinne ved å komme sterkt tilbake mot slutten.

Mye å holde styr på i kamp.

Du kan kjempe alene en mot en, danne tilfeldige lag på mellom to og fem spillere eller kjempe sammen med venner i turneringer. Spillet registrerer alle seire og tap, og lager offisielle rangeringer fulle av informasjon. Denne rangeringen kan hjelpe deg med å finne spillere som har lignende ferdigheter som deg selv, men mange av kampene er likevel åpne for de fleste.

Kul innpakning

Til tross for rangeringssystemet hadde Bloodline Champions neppe fristet mange hvis det ikke var for alle de kule klassene og egenskapene du kan prøve. Det finnes i alt 16 «Bloodlines» som representerer sin egen klasse. Hver klasse har unike egenskaper, men tilhører hver sin undergruppe.

Les også
Anmeldelse:

Det finnes fire undergrupper: Helbredere, som spesialiserer seg på å støtte medspillere. Nærkjempere, som gjør mye skade med håndvåpen. Avstandskjempere, som kan kaste formler eller skyte på fiender som er langt unna. Og til slutt «tanks», som kjemper i nærkamp, men tåler mer juling enn de andre klassene.

De fire klassene som tilhører hver undergruppe er ganske forskjellige fra hverandre, med spesielle evner og angrep, men fyller likevel en noenlunde lik rolle.

Hver klasse har sju forskjellige egenskaper de kan bruke i kamp, men selv om alle er unike (med forskjellige animasjoner og navn), ligner mange av dem på hverandre. De fleste har raske angrep som gjør ganske lite skade, og trege angrep som gjør mer. De fleste har også en evne som lar dem bevege seg veldig raskt og alle har en spesiell «superevne» de kun kan bruke etter de har gjort mye skade i løpet av kampen.

Lett å studere klassene utenfor kamp.

Alle klassene har også sitt helt unike utseende, og de bygger alle på artige prinsipper. Klassen kalt «Glutton» er en stor «tank» som bærer med seg kjøtt han kan spise for å få livspoeng. «Nomad» kaster bumeranger og kan fange fiender i tornadoer. Og «Ravener» spinner rundt på brettet med ei kjempestor piggete klubbe i hver hånd.

Action, action og action

Kamp kan med en gang virke som et fryktelig kaos. Spesielt når det er flere på hvert lag blir du bombardert med kuler, formler og sverd i trynet. Det hele er en fryktelig hektisk affære, men etter hvert som du får taket på det ser du de taktiske mulighetene.

Du må lære deg når du skal storme frem og denge på en fiende. Når du skal lade opp et stort angrep og når du skal bruke forsvarsevnen din. Alt skjer i et forrykende tempo, så det er best å bli god med kun en klasse i starten.

Du ser spillbrettet ovenfra, så figurene blir fort ganske små. Fargene gjør det likevel lett å se hvem som er på hvilket lag, og du kan kun gjøre skade på motstanderne dine, ikke på de som er på din side.

Bloodlines er et av de spillene hvor ei god spillmus virkelig er en fordel. Du styrer retningen på alle angrep og evner med musa, og selv om dine to vanligste angrep allerede automatisk er tilknyttet venstre- og høyre-musknapp, er det en stor fordel å kunne legge flere evner til knappene på musa (hvis du har dem da).

Du må nemlig hele tiden bruke WASD-tastene for å løpe rundt, og desto raskere du kan fyre av angrep mens du beveger deg desto bedre. Det er som i vanlig idrett. Utstyret må være på plass skal du lykkes.

All informasjon vises i slutten av hver runde.

Kampene og hvilken taktikk du bør bruke blir også påvirket av hvilket spillebrett du befinner deg på, for det finnes veldig mange å velge mellom, og hvilke klasser du møter og hvem du er på lag med. Slik blir mulighetene mange, og det kan være en god ide å utforme innøvde taktikker med noen du blir kjent med.

Utvikleren har allerede begynt å lage turneringer hvor lag kan vinne fine premier og kampene kan sees på i ettertid med kommentatorer. Her er mulighetene store, og hvis mange nok forelsker seg i Bloodline Champions kan det ligge mye prestisje i å bli en mester.

Spillet forsøker å appellere til mange slags spillere med en noe uvanlig betalingsmodell. Når Bloodline Champions blir lansert kan det nemlig ikke kjøpes på vanlig måte, men kan enten spilles gratis eller mot månedsavgift. Hvis du spiller gratis vil kun et fåtall av klassene være tilgjengelige, men via en mikrotransaksjonsbutikk vil det meste kunne kjøpes.

Utvikleren har likevel lovet at ingen spillfordeler vil være tilsalgs, noe som er uhyre viktig i et actionspill. Slike betalingsmodeller blir mer og mer vanlige for massive onlinespill, noe Bloodline Champions definitivt ikke er, men vi får se hvordan det blir mottatt av spillerne denne gangen.

Konklusjon

Bloodline Champions virker så langt som et godt gjennomført og profesjonelt spill. Det er gøy å spille, har en fargerik og kul verden full av spesielle karakterer og byr på haugevis av utfordringer. Spillet ser også ganske bra ut, selv om grafikken på ingen måte er spektakulær.

Selve spillportalen, hvor du velger hvilke spill du skal koble deg til, snakker i kanaler, leser om spillet eller ser på resultater og rangeringer er veldig godt laget. Alt jeg så langt har sett av Bloodline Champions er rett og slett godt. Vi får håpe det også klarer å fornye seg og holde seg gøy i lengden. Til slutt er det ikke annet å si enn at Bloodline Champions er veldig underholdende, og det blir spennende å se hvor mange som kaster seg på bølgen i denne voksende idretten.

Her er en rykende fersk video som forklarer Bloodline Champions i detalj:

Klarer ikke laste video

Bloodline Champions kommer i salg enten sent i 2010 eller i begynnelsen av 2011. Gamer.no har fått tilgang på tusenvis av betanøkler, så følg med for konkurranse!

Siste fra forsiden