Borderlands 2 er ferdigutviklet

Etterlengtet oppfølger er klar for butikkene.

Allerede i februar var utgiver 2K Games ute med en europeisk lanseringsdato for Borderlands 2, nemlig 21. september. For en gangs skyld virker det ikke å ha blitt noen utsettelser, og sjefen hos utviklerstudioet Gearbox har nå twitret at spillet er ferdigutviklet.

Som sin forgjenger er Borderlands 2 et førstepersons actionspill med rollespillelementer. Spillet er litt inspirert av Diablo-sjangeren, og byr blant annet på nærmest uendelige mengder med nye våpen som du kan plukke opp underveis.

Borderlands 2 får flere farger enn originalen.

Handlingen foregår på Pandora, en Mad Max-aktig, postapokalyptisk verden med massevis av fargerike individer. Men ikke vær redd for at spillet bare vil by på endeløse ørkenmiljøer – her får du også utforske frodige skoger, snødekte fjell og mye mer. Siden spillets miljøer er enorme, kan du benytte deg av ulike mer eller mindre hjemmesnekrede kjøretøyer for å komme fra A til B.

Denne gangen er målet å ta ut den søkkrike banditten Handsome Jack og hans korrupte selskap, Hyperion Corporation. Du kan spille gjennom kampanjen alene eller i samarbeid med opp til tre venner. Så lenge du har åpnet for det kan vennene dine når som helst hoppe inn i spillet ditt for å gi deg en hjelpende hånd.

– Skytespillet er viktigst, med millioner av våpen og samarbeidsspilling. Men vi gikk tilbake og så på hva som virkelig betød noe. Alle våpnene har for eksempel blitt omgjort, så de ikke bare oppfører seg annerledes og mer distinkt, men også ser bedre ut. Samtidig har vi skrudd på knottene ved å legge til flere actiontriks og nye omgivelser. Verdenen oppleves på en helt annen måte nå, selv om vi aldeles ikke har blitt stive i maska. Vi er fortsatt «over the top ridiculous», sa utviklerne Anthony Burch og Scott Kester i et intervju vi gjorde med dem tidligere i år.

Les også: Sniktitt: Borderlands 2
Les også: Borderlands-studioet hedrer avdød fan

Siste fra forsiden