Borderlands 3 - SupMatto

Borderlands-fansen gjør opprør etter «angrep» på YouTuber

Fikk privatetterforskere på døra etter å ha lekket detaljer om spillet.

SupMatto

Helt siden Gearbox og Epic Games-butikken kunngjorde sin eksklusivitetsavtale for Borderlands 3 på PC, har mange uttrykt sinne over det de opplever som dårlig behandling av spillets fans.

Denne uken nådde misnøyen nye høyder, etter at utgiveren sendte privatetterforskere på døra til en YouTube-personlighet som skal ha lekket informasjon om det kommende spillet. Nå oppfordrer flere til en boikott av Borderlands 3.

– Ti måneder med etterforskning

Somers' uttalelse om hendelsen. (Video: SupMatto)

Som YouTuber Matt «SupMatto» Somers forteller det, dukket to privatetterforskere opp hos han den 25. juli, sendt av 2K-eier Take-Two. De skal ha tatt seg inn i huset hans uten lov og stilte en rekke spørsmål rundt Somers' videoer om Borderlands 3-detaljer som enda ikke hadde vært offisielt avslørt.

– I ettertid har mange fortalt meg at jeg ikke burde ha snakket med dem, men jeg gjorde det ettersom jeg følte at jeg ikke hadde noe å skjule, sier Somers i sin nyeste video.

Ifølge Somers ble han tatt helt på senga over aksjonen, ettersom han mente informasjonen han delte allerede hadde vært oppdaget og offentliggjort av andre. Take-Two var imidlertid av en annen oppfatning, og forteller at situasjonen var et resultat av en langvarig etterforskning.

– Take Two og 2K tar sikkerheten rundt yrkeshemmeligheter veldig alvorlig. Aksjonen var et resultat av en ti måneder lang etterforskning og flere tilfeller der [Somers] har tjent på å bryte våre retningslinjer ved å lekke konfidensiell informasjon om vårt produkt, sa 2K i en uttalelse til IGN.

– Vi vil ta nødvendige steg for å beskytte mot lekkasjer og brudd på vår åndsrett som ikke bare potensielt påvirker oss og våre partnere, men som også, og enda viktigere, kan få negative konsekvenser for opplevelsen til våre fans og kunder.

Utgiveren sikter blant annet til at Somers skal ha gitt sine tilhengere løfter om flere lekkasjer via hans private Discord-server, mot at de betalte fem dollar for å abonnere på YouTube-kanalen.

I kjølvannet av aksjonen har «SupMatto» slettet flere av videoene sine om Borderlands 3. Discord-kanalen har også blitt stengt for «salg, promotering eller distribusjon av juks eller hacking». Mannen selv forteller at han nå tar en pause frem til september, hvorpå han vil vurdere hvorvidt han skal fortsette med kanalen sin eller ikke.

Oppfordrer til boikott

Historien har skapt sterke reaksjoner blant Borderlands-fans, som altså allerede følte seg dårlig behandlet. Via sosiale medier og Reddit oppfordrer flere til en boikott av spillet, og emneknaggen #BoycottBorderlands3 har vokst seg populær.

Andre påpeker imidlertid at en boikott ikke vil utrette noe, da folk vil kjøpe Borderlands 3 uansett. Noen mener også at dårlige salg kun vil gå utover utviklerne, og ikke ledelsen som har tatt de kontroversielle beslutningene.

Les også
Anmeldelse: Borderlands 3

Hvordan det går får vi trolig se rundt 13. september, da Borderlands 3 lanseres. Spillet kommer til PC via Epic Games Store, PlayStation 4 og Xbox One. En Steam-lansering er planlagt seks måneder senere, altså i april 2020.

Les også: – Randy Pitchford gikk fysisk til angrep på meg og stjal penger fra studioet »

Siste fra forsiden