Borderlands 3

Borderlands 3 kommer i september og blir PC-eksklusiv for Epic Games Store i seks måneder

Som lovet slapp Gearbox og 2K nye detaljer om Borderlands 3 på onsdag, med blant annet bekreftelse på både slippdato og valg av digital butikk for PC-versjonen.

Borderlands 3 kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One i september.
2K

Lekkasjen fra tidligere i uka viste seg å stemme på en prikk, og lanseringen blir 13. september på PlayStation 4, Xbox One og PC. Sistnevnte versjon blir i utgangspunktet kun tilgjengelig gjennom Epic Games-butikken, før den kommer til andre nettbutikker i april 2020 – altså et drøyt halvår etter den opprinnelige lanseringen.

– Vårt mål, ved siden av det å levere spennende underholdningsopplevelser, er å omfavne nye distribusjonsplattformer som ønsker å bidra til vårt arbeid med å få ut Borderlands 3 til stadig flere mennesker, forteller 2K-president David Ismailer.

Fargerikt eventyr med våpen i fleng

Hva selve spillingen angår er Gearbox tilsynelatende ikke redd for å gi fansen skyhøye forhåpninger, med en beskrivelse som er like overdådig som ... ja, som Borderlands-serien i seg selv.

– Borderlands 3 er en morsom, historiedreven og uavbrutt intergalaktisk berg- og dalbane, stappfull av fargerike figurer, episke fiender og sjefskamper, med bokstavelig talt milliarder av våpen, skriver utvikleren.

Gearbox lover mye sprell og våpen i kasser og poser.
2K

Spillere trer inn i rollen som en av fire såkalte Vault Hunters, og kan spille enten alene eller med opptil tre andre. Hver av figurene har unike evner og spillestiler, og utvikleren lover omfattende tilpasning av både egenskaper og utseende.

Borderlands 3 tar turen utenfor Pandoras grenser, med helt nye verdener å utforske og fiender å tilintetgjøre. Tar du turen med en venn vil spillet automatisk skalere opplevelsen for hver spiller, slik at man kan spille sammen uansett hvor langt man har kommet eller hvilket erfaringsnivå man har nådd.

Den første gameplay-videoen for spillet – som du kan se i videovinduet over – viser litt av hva spillere har i vente. Som tidligere har Gearbox imidlertid ikke tenkt til å avsløre absolutt alt, og en mer omfattende presentasjon av spillingen vil avholdes 1. mai.

Siste fra forsiden