Brettspillinspirert strategi med modelltog

Trainotopia er et raskt strategispill der du må tjene penger på å frakte varer med tog.

Trainotopia er et kommende strategispill som ser potensielt interessant ut. Ved første øyekast virker det kanskje som en Transport Tycoon-klone, slik som nylanserteTransport Fever. Men det virker faktisk ganske annerledes når man titter på detaljene.

Tjen penger og ødelegg for motspillerne

Meningen med spillet er selvsagt den samme som i Microprose-klassikeren fra nittitallet. Du må konstruere togbaner mellom byer og industri, og tjene seg rik på å frakte varer.

Utviklerne har kanskje gått litt amok med tilt shift-effekten.
Suricate Games

Men Trainotopia har også mange brettspillelementer, slik som bonuskort du kan spille ut for å påvirke togene eller andre ting på spillbrettet (for eksempel å stoppe produksjonen ved en fabrikk).

Men det ser jo ganske pent ut.
Suricate Games

I tillegg er det flere rivaliserende selskaper på spillbrettet, og ved å gjøre oppdrag for dem vil du få bedre forhold til dem, og potensielt gunstige fordeler. Spillet har både en- og flerspillermodus (for opp til fire spillere), men ser ut til å fokusere på flerspiller.

En tidliglansering skal etter planen finne sted på Steam i løpet av andre kvartal neste år. Spillet har også en Kickstarter-kampanje gående, men utviklingen ser ikke ut til å avhenge av suksess der (i stedet ser det ut til å være en måte å sanke «forhåndsbestillinger» på).

Du kan se en presentasjon av spillet i videovinduet over artikkelen.

Denne artikkelen ble først publisert på Spillhistorie.no, et nettsted dedikert til både nye og gamle spill. Ta gjerne en titt på disse Spillhistorie-sakene:

Siste fra forsiden