Briller ingen hindring for stereoskopisk 3D?

En undersøkelse blant spillere tyder på at briller ikke er så avskrekkende som først antatt.

Ifølge mange bransjeaktører er 3D det neste store innen spillteknologi. Selskaper som Sony ser helst at alle familier har minst ett stereoskopisk 3D-TV i hvert rom, og alle bør ha briller på lomma til enhver tid.

Likevel er det de som har sagt seg skeptiske til den nye teknologien, i det minste så lenge man er nødt til å ha på seg disse ganske lite elegante brillene for å få den fulle virkningen. Man har spekulert i folks overfladiskhet og behov for komfort, og brillene blir ofte betraktet som den store akilleshælen som kommer til å hindre stereoskopisk 3D i å slå ordentlig gjennom.

Killzone 3 vil ha støtte for 3D-grafikk

Men en studie fra U-Decide kan tyde på at spillere ikke finner brillene så avskrekkende som man kanskje skulle tro. Hele 80 prosent av de spurte svarte at de var villige til å ha på seg briller for å få dybdesyn i spillene sine.

Det skal nevnes at det likevel var noen i undersøkelsen som ikke likte brillene. Når respondentene ble spurt om de var interessert i å spille stereoskopiske 3D-spill uten briller var det 92 prosent som svarte bekreftende. En forskjell på 12 prosent med andre ord.

Disse funnene vil nok komme overraskende på mange. Ifølge denne spørreundersøkelsen er ikke briller en så sterk negativ faktor som man kanskje skulle tro.

Spørreundersøkelsen ble utført på to forskjellige grupper, hvorav den ene var spillinteressert som ikke hadde utstyr for å vise stereoskopisk 3D, mens den andre hadde en viss erfaring med det fra før.

I forhold til den generelle befolkningen må nok resultatene tas med en klype salt, siden spesielt gruppe nummer to nok er mer velvillig innstilt i forhold til brillene enn mannen i gata.

Har du troen på at stereoskopisk 3D vil slå an?

Les også:Ikke alle får oppleve 3D ordentlig
Les også:Store navn i Black Ops
Les også:Zombiene angriper i Call of Duty: Black Ops


(Kilde: Eurogamer)

Siste fra forsiden