Bygg din egen middelalderby

Banished er et strategispill med fokus på bærekraftig utvikling.

Banished er et strategi/bybyggerspill satt til en middelalderverden. Spillet følger en gruppe mennesker som har blitt sendt i eksil, og nå er de på jakt etter et nytt sted å bo. Det eneste de har av ressurser er en vogn med forsyninger fra hjemlandet.

For å overleve må du sikre at de har tak over hodet og nok mat. Du kan skaffe mat som våre egne forfedre gjorde, ved å jakte, fiske og samle nøtter og bær, men du kan også drive jordbruk og handle med andre samfunn.

Begrensede ressurser

Et av de viktigste elementene i spillet blir å sikre en bærekraftig utvikling. Du trenger for eksempel tømmer for å bygge hus og ved for å holde varmen, men du må likevel tenke deg om før du hugger skogen ned. Skogen er leveområdet for hjort og andre dyr, som representerer nødvendige kilder på mat. Viktige medisinplanter trives dessuten best i skikkelig urskog, og da hjelper det ikke nødvendigvis å plante nye trær.

Koselig by.

Slik er det også med jordbruk. Om du driver rovdrift på jorda blir den fattigere og avlingene blir dårligere. Fisk er også en ressurs som må forvaltes; overfiske resulterer i tomme vann, og mindre mat for fremtidige generasjoner.

Spillet skilter med atten forskjellige yrker som du kan gi innbyggerne dine, og mer avanserte jobber inkluderer gruvearbeidere, smeder, lærere og helbredere. I tillegg til å skaffe egne ressurser kan du handle med vandrende kjøpmenn og nomader, men med handelsruter fra fjerne strøk kommer potensielt farlige sykdommer. Livet er altså ikke lett.

Banished utvikles av en liten indie-utvikler ved navn Shining Rock Software, og kommer til PC i løpet av året. Utvikleren har nylig lansert et par videoer som viser en alfaversjon av spillet i aksjon, og disse kan du se under artikkelen. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet.

Les også: Bygg din egen steampunk-koloni
Les også: Anmeldelse: SimCity

Siste fra forsiden