Bygg og krig i verdensrommet

Lyst på litt strategi? Endless Space har blitt større, og StarDrive har fått beta.

Den nederlandske spillutgiveren Iceberg Interactive har tydeligvis spesialisert seg på to veldig forskjellige ting: De liker skumle eventyrspill og ikke fullt så skumle romstrategispill. I fjor sommer ga de ut Endless Space, fra franske Amplitude Studios, og nå har de annonsert at det svært så underholdende spillet har solgt over 300 000 kopier.

Endless Space er et turbasert strategispill hvor målet er å bygge opp et eget romimperium. Dette gjøres gjennom bygging, kolonisering, diplomati og krigføring, og du må selvsagt også forske på en rekke ulike teknologier underveis.

Ny utvidelse for Endless Space

Endless Space har fått tre ekspansjoner siden sin originale lansering, noe som kanskje ikke er spesielt unikt i dagens spillindustri. Det som er litt mer unikt er imidlertid at hver og en av dem har vært helt gratis, enkelt og greit lansert som en oppdatering for alle eierne av spillet. Nå har spillet fått nok en ekspansjon, og nok en gang har utviklerne motstått fristelsen til å ta betalt for moroa.

Endless Space.

Pakken heter Virtual Awakening, og omhandler noe mystisk som foregår på en gassgigant. Merkelig stråling fra planetens indre kan vise seg å være signaler fra intelligent liv, men hva befinner seg eventuelt der inne og hvordan har du tenkt å forholde deg til det?

Totalt loves vi fire nye helter, ekstra teknologier og bygninger fokusert på asteroider og gassgiganter, en rekke nye interaktive hendelser som spillerne må ta stilling til, inkludert noen som følges opp senere, og nye belønninger for de som liker å utforske måner og annet.

Ellers har utviklerne forbedret en rekke ting, slik som spillets kunstige intelligens og enkelte aspekter av brukergrensesnittet. Spillet kan blant annet kjøpes på Steam.

Stardrive-beta

Men Endless Space er ikke Icebergs eneste aktuelle romstrategispill. Om litt over én måned vil de lansere Stardrive, og allerede nå kan du få klørne i spillet. De som forhåndsbestiller Stardrive får nemlig automatisk tilgang på en betaversjon på Steam.

StarDrive.

Stardrive følger stort sett samme modell som Endless Space, men med én svært viktig forskjell. Dette er nemlig ikke et turbasert spill, men foregår i sanntid – litt som en dypere versjon av Sins of a Solar Empire. I tillegg kan du faktisk gå inn og ta direkte kontroll over individuelle romskip, som i et actionspill, om du føler de trenger en hjelpende hånd.

Disse skipene kan du forøvrig designe selv, ved hjelp av komponenter du har forsket frem, og hvordan du setter dem sammen avgjør hvordan skipene oppfører seg i kamp.

Ellers loves vi åtte forskjellige romraser, muligheten til å drive omfattende diplomati og spionasjevirksomhet, og et rikt univers fullt av tilfeldige hendelser, skjulte skatter og uhyggelige hemmeligheter. Hvis sanntidsfokuset skremmer deg kan du forøvrig pause spillet når du vil.

Les også
Anmeldelse:

Les også: Anmeldelse: Endless Space
Les også: Tilbakeblikk: Master of Orion 2

Siste fra forsiden