Bygg opp et mektig imperium i oldtidens Italia

Hegemony III byr på storstrategi der du når som helst kan zoome inn på detaljene.

Longbow Games

Longbow Games har annonsert Hegemony III: Clash of the Ancients. I likhet med de forrige spillene i serien er det et strategispill som kombinerer storstrategi med taktisk krigføring.

Romersk by. (bilde: Longbow Games).

Hegemony-serien minner litt om Total War-spillene, men fungerer på en litt annen måte. For det første foregår spillene i sanntid, og for det andre er det ingen lasteskjermer mellom hovedkartet og de taktiske slagene.

Faktisk kan du når som helst zoome inn på en hvilken som helst del av spillområdet, og detaljstyre styrkene dine der.

Kampen om Italia

Clash of the Ancients er satt til perioden før Romerriket ble mektig, og lar deg spille som en av de mange fraksjonene som kjemper om makten på den italienske halvøyen.

Kickstarter-presentasjon.

I nord finner vi keltere og etruskere, i syd finner vi grekere og samnitter. Midt i ligger bystaten Roma. Totalt er det hele 25 historiske fraksjoner i spillet, og alle er spillbare.

Et av de sentrale elementene i spillet er forsyninger. Du kan ha så mektige hærer du vil, men om du ikke klarer å beskytte forsyningslinjene deres vil du raskt finne ut hvor «uten mat og drikke duger helten ikke» kommer fra.

For å få budsjett til å ferdigstille spillet har skaperne startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter. De regner med å lansere det i mai 2015.

For mer strategi satt til Italia, kan du ta en titt på Total War: Rome II.

Siste fra forsiden