Call of Duty får ny betalingstjeneste

Elite blir en felles nettplattform for alle fremtidige spill i serien.

LONDON (Gamer.no): Et fullstappet sal av spillpresse fikk i forrige uke vite de første detaljene om Activisions nye felles netttjeneste for alle fremtidige Call of Duty-spill. Tjenesten heter Call of Duty Elite, er utviklet av Beached Studios, og blir integrert i Call of Duty: Modern Warfare 3 når det kommer ut 8. november i år. Tanken er å gjøre all flerspillerinformasjonen fra alle spillene tilgjengelig på ett sted. Vi fikk teste tjenesten og fikk se hvordan den skal virke når den kommer ut.

Detaljert statistikk. Merk kartet som viser alle konfrontasjoner.

Alt informasjon på et sted

Tjenesten byr på fire ulike bolker: «Career», «Connect», «Compete» og «Improve». Vi fikk teste hvordan tjenesten fungerer med fjorårets Call of Duty: Black Ops. Bare sekunder etter hver endte kamp kunne vi med et par lette knappetrykk se fullstendig oversikt over alt informasjonen fra kampen.

«Career»-bolken inneholder detaljert oversikt over statistikk for hver eneste kamp du spiller, og vil arkivere denne informasjonen .Alt det du forventer er her – hvilke våpen du presterer best med, og hvordan forholdet mellom drapsstatistikken og dødsstatistikken er, er bare et par eksempler. Særlig imponerende er funksjonen «heat map» som ved hjelp av et oversiktskart viser alle dine konfrontasjoner i en match ned i minste detalj. Du vil også kunne sammenligne dine statistikker med andre spillere for å se hvem som er best i hva – det er jo alltid gøy å skryte over at man er bedre enn kompisen.

Med «Connect»-bolken kan du enkelt opprette og delta i grupper, og legge ut egenproduserte videoer og skjermbiler. Dette blir sosialiseringsdelen av tjenesten, og man vil kunne se de videoene og bildene der hvor andre spillere har «tagget» deg.

Det vil holdes konkurranser og arrangementer gjennom «Compete»-bolken i tjenesten, for eksempel en bilde- eller filmklippkonkuranse hvor man kan vinne premier. Flere av premiene vil være medaljer og emblemer som viser hva man har oppnådd, men vi fikk bekreftet at håndfaste premier også er planlagt. I tillegg vil det avholdes fem ukers lange ligaer, og det vil være egne arrangementer hvor alle kan prøve å få flest mulige drap over en tidsperiode.

Konkurranser og arrangementer – vinn en t-skjorte!

«Improve»-bolken byr på informasjon om hva man kan gjøre for å bli bedre i spillet, og det ser nesten ut som en innbakt strategiguide. Her finner du detaljer om kartene, våpnene og strategier som kan hjelpe deg til å bli bedre. Dette er perfekt for slike som meg som stadig møter veggen og bare slutter helt med spillet fordi jeg ikke kommer videre.

– Tar ikke betalt for flerspillerdelen

Activision fokuserte også mye på hvordan den direkte integrasjonen i spillene, og på hvordan samarbeidet med utviklerne er sentralt i konseptet:

– Tjenesten vil være sterkt knyttet til den videre utviklingen av Call of Duty-serien, og vi ser for oss at denne sterke knytningen vil føre til fantastiske ting fremover, fortalte Activisions Chako Sonny.

Noen av tjenestens funksjoner blir kostnadsfrie mens andre kommer til å være knyttet til et betalingsabonnement. Activision har enda ikke snakket i detalj hva som skal være gratis og ikke, men har informert om at de som betaler for tjenesten får alle fremtidige nedlastbare pakker med på kjøpet. Abonnementsprisen skal i følge Activision ikke overskride det vi har sett fra lignende netttjenester, uten at de ville gå noe mer i dybden på akkurat dette. Betryggende nok vil man ikke miste noe funksjonalitet om man ikke ønsker å betale for tjenesten – vi ble forsikret om at ingenting av det vi allerede er kjent med fra tidligere spill vil bli fjernet, og Activision er fullstendig klar over at det er en vanskelig balansegang.

Les også
Anmeldelse:
Nyttige tips om hvordan man kan bli bedre.

Vi ble også forsikret om at det ikke er noen planer om å ta seg betalt for flerspillerdelen:

– Vi kommer absolutt ikke til å ta betalt for flerspillerdelen nå, og heller ikke senere, var Jamie Bergers betryggende ord.

Tjenesten vil bli integrert med alle fremtidige Call of Duty-spill, og blir tilgjengelig direkte i spillene på PlayStation 3, Xbox 360 og PC, og på internett ved bruk av en nettleser . I tillegg er det planer om applikasjoner til iOS- og Android-enheter. Activision har også annonsert at det skal avholdes en betatest av tjenesten med Call of Duty: Black Ops i sommer en gang, og interesserte kan melde seg opp på dette nettstedet.

Siste fra forsiden